Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dagelijks 300 GB over netwerk T-Mobile

2 reacties

Het totale verbruik van mobiel internet bij T-Mobile is opgelopen naar 300 Gigabytes per dag. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de mobiele aanbieder. T-Mobile heeft nu ruim 2,6 miljoen klanten, een groei van  7% ten opzichte van een jaar geleden. De totale omzet over het derde kwartaal bedroeg 294 miljoen euro tegenover 286 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf zag over dezelfde periode een winststijging van  6 miljoen.

Forse stijging mobiel internet 
Volgens Financieel Directeur Hans van Leeuwen is T-Mobile al twee jaar leidend op het gebied van mobiel internet. Door de combinatie van een betrouwbaar en snel netwerk, aantrekkelijke abonnementen en geschikte handsets ziet T-Mobile een continue groei van het aantal mobiel internetgebruikers. Van Leeuwen: 'Zowel zakelijke bellers als consumenten zijn in toenemende mate geïnteresseerd in mobiel internet en maken meer en meer gebruik van onze datadiensten. Inmiddels bedraagt het percentage ‘non voice’ 20% van de gemiddelde omzet per gebruiker.’

2 jaar web'n’walk
In september 2005 introduceerde T-Mobile als eerste provider in Nederland onbeperkte toegang tot e-mail en internet op de mobiele telefoon (web’n’walk) tegen een vast laag bedrag van 9,50 euro per maand. Ruim een half jaar later had T-Mobile de primeur met de ingebruikname van het HSDPA-netwerk, waarmee klanten ook onderweg de snelheid van ADSL kunnen ervaren. Inmiddels maken meer dan 120.000 abonnees gebruik van web’n’walk. T-Mobile verwacht dat die groei verder zal doorzetten door blijvend in de techniek en toepassingen te investeren. Door recente vernieuwingen zoals het persoonlijk maken van de mobiele startpagina en de uitbreiding van het aantal geschikte toestellen verwacht T-Mobile dat de groei verder toeneemt. Bij de introductie van web‘n’walk in 2005  werd er slechts 1,5 Gigabytes per dag over het netwerk van T-Mobile verbruikt. Tegenwoordig is dat 300 Gigabytes per dag.

Investeringen
In het derde kwartaal investeerde T-Mobile 38 miljoen euro, onder meer in de opening van nieuwe winkels en de ingebruikname van de EGSM 900 frequenties die eind vorig jaar van KPN zijn gekocht. T-Mobile gebruikt de frequenties voor extra capaciteit en dekking om zo tegemoet te komen aan de sterk toegenomen vraag naar de diensten van T-Mobile vanuit de zakelijke markt.

Overname Orange
Sinds 1 oktober 2007 zijn de mobiele en internetactiviteiten van Orange in Nederland onderdeel van T-Mobile Netherlands.

Reacties (2)

Geplaatst door: Marco ()

Nah ik denk dat het veel meer wordt ik log in met laptop via een nokia n73 en haal met nieuwsgroepen met prepaid a 2,50 per dag min 4,5gig
Leve t -mobile zeer anoniem surfen

Geplaatst door: Bernhard van Willemschen ()

300 GB per dag, dat is over die 120.000 gebruikers gemeten al zo`n 78 MB per maand. Dan is ook duidelijk dat andere providers met limieten van 25 MB de internetters nog behoorlijk afknijpen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie