Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Coolblue stopt per 1 februari met smartphoneabonnementen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Coolblue stopt per 1 februari met de verkoop van smartphoneabonnementen. Het bedrijf noemt de strengere telecomwetgeving als reden en wil  'toenemende complexiteit' van dergelijke abonnementen voorkomen.

Strengere regels

Dit nieuws brengt AndroidWorld die een e-mail in handen kreeg die van Coolblue naar advertentiepartners is gegaan. Daarin schrijft Coolblue dat ze per 1 februari stoppen met de verkoop van telecomabonnementen in de huidige vorm. De strengere regels voor de verkoop van mobiele telefoons op afbetaling worden als reden genoemd. Door 'deze toegenomen complexiteit' verwachten zij niet  het serviceniveau te garanderen zoals klanten dat van hun gewend zijn. Tot 1 februari blijft Coolblue de abonnementen verstrekken. Na die datum kunnen klanten die via de webwinkel een abonnement afgesloten hebben nog wel contact opnemen gedurende de looptijd van het contract. 

Toezicht op telefoonkrediet

Per 1 januari van dit jaar vallen smartphoneabonnementen onder de Wet op het financieel toezicht. Bedrijven die smartphoneabonnementen verstrekken, moeten nu duidelijk aangeven welk aandeel van de maandelijkse abonnementsgelden bedoeld is om de bundels te betalen en welk deel dient als afbetaling van de meegeleverde smartphone. Naast de splitsing van de kosten moeten er in reclame-uitingen kredietwaarschuwingen en krediettabellen worden opgenomen. Kost de telefoon meer dan 250 euro, dan wordt hier ook een registratie van gemaakt bij het BKR. Per 1 mei moeten de bedrijven ook nog een inkomenstoets afnemen bij klanten. Die is dan ook bepalend voor of een klant een abonnement met toestel kan krijgen of niet.

Of andere webwinkels als Belsimpel het voorbeeld van Coolblue zullen volgen, is niet bekend. Coolblue gaat wel door met de verkoop van losse toestellen, maar een smartphoneabonnement of sim only abonnement vergelijken of kopen zul je dus elders moeten doen.

Geactualiseerd: zondag 15 januari 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.