Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Controleer uw telefoonnota op 0900-nummers

door Jeanet Woldring

Controleer goed uw telefoonrekening wanneer u lang naar een 0900-nummer heeft gebeld! Uit onderzoek van OPTA blijkt namelijk dat consumenten vaak te veel moeten betalen als zij bellen naar een 0900-nummer. De aanbieder brengt meer in rekening dan het maximumtarief dat zij horen.

Het gaat om zeker 4700 fouten in 2009. Maar OPTA gaat ervan uit dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Consumenten worden nu opgeroepen hun geld terug te eisen. 

Maximumtarief
De bedrijven die de diensten leveren achter de 0900-nummers (de nummergebruikers) en de telefonieaanbieders moeten zich houden aan de maximumtariefverplichtingen. 

Wie een 0900-nummer belt dat meer dan 15 eurocent per minuut kost, moet ook een maximumtarief voor het gesprek horen. Bijvoorbeeld 25 euro. Nu blijkt dit maximumtarief duizenden malen genegeerd te zijn. Er wordt dan zelfs tot het achtvoudige van dat bedrag doorberekend. Het gaat om 0900-nummers van energiebedrijven, klantenservices en zelfs overheidsdiensten, stelt de toezichthouder.

Klachten?
Heeft u gebeld met een 0900-nummer en daarna een te hoge rekening ontvangen? Dan hoort OPTA dat graag! U kunt uw klachten insturen via ConsuWijzer.

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2010
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie