Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Op zoek naar geschikte smartphone voor senioren?

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

Wie denkt aan een seniorentelefoon denkt al snel aan een ‘blok met 9 knoppen’. Dit hoeft echter al lang niet meer het geval te zijn. Sinds enkele jaren zijn er ook smartphones speciaal voor ouderen op de markt. Deze toestellen zijn geschikt voor Android en je kunt er ook mee videobellen en whatsappen. Waar moet je op letten?

Verschil seniorentelefoon en seniorensmartphone

Een seniorentelefoon is een eenvoudige mobiele telefoon zonder ingewikkelde functies. Daardoor zijn deze toestellen makkelijk in gebruik. Voor slechtzienden, doven en slechthorenden heeft een seniorentelefoon handige extra opties die eenvoudig zijn in te stellen. Wil je ook kunnen videobellen, internetten en whatsappen? Dan heb je een smartphone nodig.

zool-iphone.jpgSpeciale smartphone voor senioren?

Iedere smartphone kan gebruikt worden door senioren. De meeste smartphones kunnen zo worden ingesteld dat de pictogrammen groter worden weergegeven. Er staan dan minder pictogrammen op het scherm en tekst wordt groter weergegeven.

Senioren smartphones

Verschillende fabrikanten brengen regelmatig nieuwe senioren smartphones op de markt. Een voordeel van deze telefoons is dat ze vaak zijn voorzien van een fysieke noodknop. Met deze noodknop schakel je makkelijk hulp in als dat nodig is. Ook kun je met dit soort telefoons vaak videobellen en appen. Doro is een merk dat zich met name richt op het maken van senioren smartphones. Een voorbeeld is de Doro 8080, een smartphone van alle gemakken voorzien. Zo heeft het toestel een alarmknop op de achterkant en kunnen geluiden extra hard worden afgespeeld. Ook zijn de toestellen van Doro geschikt voor gebruik met hoortoestellen.

Speciale interface 

Naast de gewone smartphones zijn er verschillende partijen die smartphones en tablets voorzien van speciale software voor mensen die minder handig zijn met computers. Een voorbeeld is Compaan, een tablet voor senioren waarmee je ook kunt videobellen en foto’s delen.

Contact houden

Nu je niet even bij je kleinkinderen op bezoek kunt gaan zul je ze misschien wat vaker bellen. Soms kan het leuker zijn om je kleinkind ook even te zien. De meeste (senioren) smartphones zijn geschikt om mee te videobellen. Er bestaan verschillende apps waarmee je dat kunt doen. Een van de oudste programma’s is het bekende Skype.

Smartphones vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe (senioren) smartphone? Dan zijn er verschillende opties. Je kunt een abonnement met toestel afsluiten. Soms is het beter om een los simlockvrije telefoon aan te schaffen. Je bent dan niet gebonden aan een provider. Het voordeel is dat je een simkaart van elke provider kunt gebruiken. Je kunt dan zelf het abonnement en toestel kiezen dat precies bij jou past en je bent meestal veel goedkoper uit!

Lees meer over mobiele telefoons voor ouderen

Geactualiseerd: vrijdag 17 april 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie