Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

CompuServe stopt in Nederland

door Jeanet Woldring 5 reacties

Internetprovider Compuserve stopt ermee in Nederland. Telfort Internet neemt per 1 december 2009 alle dial- en DSL-klanten over. Deze week hebben de klanten van CompuServe een bief gekregen waarin melding wordt gemaakt van de overheveling van de bel- en intenetdiensten naar KPN-dochter Telfort.

Machtspositie KPN
Met deze overname versterkt KPN zijn positie opnieuw. Telfort Internet, voorheen Tiscali, werd in 2007 ingelijfd door KPN. Na Freeler, Speedlinq, Demon, Cistron en HCCnet was Tiscali -en daarmee 12Move- het zesde internetbedrijf dat overgenomen werd. De NMa was destijds van mening dat andere ADSL-spelers als Orange (Online)  en Tele2 samen met kabelbedrijven voldoende tegenwicht konden bieden aan KPN op de consumentenmarkt voor breedbandinternettoegang.

Een maand opzegtermijn
Wie dat wil, kan tot 20 november 2009 het abonnement bij Compuserve opzeggen. Per 1 december 2009 wordt het abonnement dan effectief beeïndigd. Volgens Telfort zijn er vooral voordelen aan de overstap verbonden. Zo zou de downloadsnelheid stijgen van maximaal 8 naar maximaal 20 Mbps.

Voor- en nadelen
Op diverse internetfora -bijvoorbeeld  op Totaalwijzer.nl- worden ook enkele nadelen genoemd. Zo zijn er mensen naar Compuserve overgestapt omdat Telfort in mei van dit jaar een starttarief van 5 eurocent per gesprek invoerde. Deze verhoging leverde tientallen reacties op. Daarnaast wordt er voortaan een inflatiecorrectie op de tarieven toegepast. 

Telfort: 'De prijzen van de Telfort abonnementen zijn gelijk of lager dan u gewend bent bij Compuserve. Voor wat betreft de abonnementskosten voor Vast Bellen gaat u niet meer betalen. Dit geldt echter niet voor de gesprekskosten voor Vast Bellen. Telfort hanteert een starttarief van 5 cent voor bellen naar vaste nummers binnen Nederland.Het tarief voor bellen naar mobiele nummers is bij Telfort weer iets lager, namelijk 17 cent i.p.v. 18 cent per minuut. De internationale gesprekstarieven zijn gelijk.'

Zie ook: ervaringen Compuserve - ervaringen Telfort

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Marc ()

:?

Ben al enige tijd aan het kijken wat nu. Telfort is een ramp die zijn weerga niet kent, kan natuurlijk ook niet als KPN erachter zit.
Bel maar met Telfort en vraag maar hoe het zit met de starttikken. Bellen met het 0900 nummer, krijg je te horen zal toch wel niet!
Een nieuwe klant - en dat zijn we beste medeslachtoffers - horen ook maanden lang voordeel te hebben met een lager tarief gedurende een X aantal maanden, een bon v.d Dixons en al die andere lokkertjes. Nee hoor een zogenaamde snellere lijn. theoretisch ge*** natuurlijk waar je helemaal niet op zit te wachten.
En een verzwijging en misleiding op de koop toe voor de starttik waar iedereen mee te maken krijgt. ik heb bij consuwijzer reeds een klacht ingediend en nodig iedereen uit dit ook te doen. Het kost niks en samen staan we iets sterker tegen deze bureaucratische machtsbolwerken.

Geplaatst door: alex ()

Kan nu geen aanbieders vinden onder de voorwaarden van 2 jaar geleden toen ik naar compuserve overstapte.

De oplichtersmaatschappij waarin we nu leven bij wet toegestaan gaat maar door.

Ook ik heb een papiertje van compuserve gehad met de trieste mededeling dat de voorwaarden gelijk bleven,we zullen zien.

Geplaatst door: sander ()

Ik kan me goed voorstellen dat sommige mensen niet meer terug willen naar Telfort als ze in begin bij Compuserve zaten. Als iedereen weer terug gaan naar Telfort dan krijgt KPN/Telfort een dominate postie op het gebied van internetten en dat is niet de bedoeling, Je kan veel beter als je bij Compuserve zat overstappen naar Online of Tele2, Alice.nl:?

Geplaatst door: Edwin ()

Ik was juist een half jaar geleden overgestapt van Telfort (voorheen Speedlinq) naar een kleine provider. De korte lijnen en goede service bevielen me vele malen beter dan die bij Telfort. KPN-dochter Telfort (en andere grote providers) kunnen dankzij het zich, hun monopolie-achtige positie veroorloven om niet-klantvriendelijk te zijn, niet mee te denken met de klant en gewoon laks te zijn in het beantwoorden van vragen van hun klanten.
Een klant meer of minder, het lijkt ze niets uit te maken.
Ik was blij met de goede snelle service van compuserve, zelfs voordat ik klant was, werden mijn vragen binnen enkele dagen keurig per mail beantwoord. Dit had ik jaren niet meegemaakt bij Speedlinq en Telfort.
Medewerkers van Compuserve krijgen van mij daarom een pluim.
Telfort én KPN krijgen een koude douche, hopelijk schudt dat ze eens wakker.
Ik ga niet mee naar Telfort, als ex-compuserve klant. Ik doe er niet meer aan mee. Dat maar velen mij mogen volgen.

Geplaatst door: Laurens ()

Jammer. Heb het zelf en over het algemeen had compuserve een goede service. Het gratis bellen is/was ook uniek voor de prijs. Ik heb zelfs nog een abonnement waar geen extra kosten voor vaste lijn bij komen maar dit is in de laatste weken dat cs bestelbaar was aangepast.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie