Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Combinatievoordeel vast-mobiel: niet altijd goedkoper?

door Jeanet Woldring 1 reactie

Steeds meer providers bieden gebundelde diensten aan waarbij je een combinatievoordeel krijgt. Is het een goeie zet, zo'n combipakket en ben je dan altijd goedkoper uit? Bellen.com zou Bellen.com niet zijn als je dat niet kunt vergelijken! Benieuwd hoe?

Combinatievoordeel, wat is het?


Het gaat hier om abonnementen die vaste breedbanddiensten als internet, televisie en/of vaste telefonie combineren met mobiele diensten in één pakket. Wanneer je zo'n bundel afsluit, ontvang je vaak een korting, een uitgebreider zenderpakket of extra mobiele data. Zo krijg je bij KPN en Telfort korting op mobiel of vast, gratis zenders en dubbel zoveel data. Als je Vodafone met Ziggo combineert, ontvang je nagenoeg dezelfde gratis extra's. T-Mobile geeft je o.a. korting op je thuis factuur en betaal je geen aansluitkosten. Ook Simyo biedt voordeel als je internetklant bent bij KPN. 

Welke providers bieden vast-mobiele bundels?

internettennl-quadplay.jpgOp Totaalwijzer.nl vind je 'alles over combinatievoordeel' met een overzicht van providers die klanten belonen als ze abonnementen combineren. Ook kun je in een vlog zien welke providers vast-mobiele bundels (oftewel quadplay) bundels aanbieden. Het filmpje is in maart 2017 opgenomen en inmiddels is het aanbod alweer flink uitgebreid. Zo bieden VodafoneZiggo (1e kwartaal) en T-Mobile (oktober) nu ook vast-mobiele bundels aan. Zulke bundels worden ook steeds populairder constateert de Autoriteit Consument en Markt. Dat is ongetwijfeld te danken aan het prijsvoordeel wat mensen denken te krijgen. Maar is dat altijd zo? Daar kom je gauw genoeg achter met behulp van onze Belwijzer

Complexe berekeningen

Achter de schermen zijn onze developers hard bezig geweest om de 'combinatievoordeel' functionaliteit ook in te bouwen op Bellen.com. Aan de achterkant worden allerlei complexe berekeningen uitgevoerd waardoor je in een oogopslag ziet of jij voordeliger uit bent wanneer je vast en mobiel internet bij dezelfde provider afneemt. We hadden deze filtermogelijkheid al heel lang op Internetten.nl en Totaalwijzer.nl, maar sinds kort vind je deze innovatieve feature dus ook op Bellen.com.

screenshot-stap-3-4.jpg
screenshot-stap-1-2.jpg

Zo werkt het:

Stap 1: geef aan of je een telefoon + abonnement of een sim only abonnement zoekt.
Stap 2: vul je verbruik in.
Stap 3: vink aan welke provider je thuis van internet voorziet.
Stap 4: bekijk je combinatievoordeel!

Goeie zet, zo'n combipakket?

Zijn er al veel mensen die zo'n combipakket hebben? Halverwege 2017 werden ongeveer 1,8 miljoen vast-mobiele bundels afgenomen. Bijna een verdubbeling in vergelijking met begin vorig jaar constateert de Autoriteit Consument en Markt. Vanwaar die populariteit? De belangrijkste redenen om over te stappen naar een 4-in-1 product zijn kortingen of extra’s zoals meer MB’s in een mobiele bundel. Acht op de tien Nederlanders stelt dat zij het afnemen van vaste én mobiele diensten interessant vinden wanneer dit een prijsvoordeel oplevert ten opzichte van het (deels) los afnemen van deze diensten.

Lees meer over combipakketten op Internetten.nl


 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Berry Jakobsen ()

Ik kreeg een nieuw aanbod van Vodafone voor een databundel abonnement wat ik ooit gratis had en sinds een jaar € 3,50 kostte. Nu kwam Vodafone met een nieuw abonnement wat mij € 8,50 zou gaan kosten. Ik zou dan wel liefst € 5,- korting krijgen bij Ziggo. Zo iets noem ik een koekje van eigen deeg. Daarbij Zie ik nog steeds op mijn werk degene die een abonnement bij Vodafone hebben naar buiten lopen en zoeken om te kunnen bellen. Dus die combi zie ik niet zitten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie