Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Combinatievoordeel vast-mobiel: niet altijd goedkoper?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Steeds meer providers bieden gebundelde diensten aan waarbij je een combinatievoordeel krijgt. Is het een goeie zet, zo'n combipakket en ben je dan altijd goedkoper uit? Bellen.com zou Bellen.com niet zijn als je dat niet kunt vergelijken! Benieuwd hoe?

Combinatievoordeel, wat is het?


Het gaat hier om abonnementen die vaste breedbanddiensten als internet, televisie en/of vaste telefonie combineren met mobiele diensten in één pakket. Wanneer je zo'n bundel afsluit, ontvang je vaak een korting, een uitgebreider zenderpakket of extra mobiele data. Zo krijg je bij KPN en Telfort korting op mobiel of vast, gratis zenders en dubbel zoveel data. Als je Vodafone met Ziggo combineert, ontvang je nagenoeg dezelfde gratis extra's. T-Mobile geeft je o.a. korting op je thuis factuur en betaal je geen aansluitkosten. Ook Simyo biedt voordeel als je internetklant bent bij KPN. 

Welke providers bieden vast-mobiele bundels?

internettennl-quadplay.jpgOp Totaalwijzer.nl vind je 'alles over combinatievoordeel' met een overzicht van providers die klanten belonen als ze abonnementen combineren. Ook kun je in een vlog zien welke providers vast-mobiele bundels (oftewel quadplay) bundels aanbieden. Het filmpje is in maart 2017 opgenomen en inmiddels is het aanbod alweer flink uitgebreid. Zo bieden VodafoneZiggo (1e kwartaal) en T-Mobile (oktober) nu ook vast-mobiele bundels aan. Zulke bundels worden ook steeds populairder constateert de Autoriteit Consument en Markt. Dat is ongetwijfeld te danken aan het prijsvoordeel wat mensen denken te krijgen. Maar is dat altijd zo? Daar kom je gauw genoeg achter met behulp van onze Belwijzer

Complexe berekeningen

Achter de schermen zijn onze developers hard bezig geweest om de 'combinatievoordeel' functionaliteit ook in te bouwen op Bellen.com. Aan de achterkant worden allerlei complexe berekeningen uitgevoerd waardoor je in een oogopslag ziet of jij voordeliger uit bent wanneer je vast en mobiel internet bij dezelfde provider afneemt. We hadden deze filtermogelijkheid al heel lang op Internetten.nl en Totaalwijzer.nl, maar sinds kort vind je deze innovatieve feature dus ook op Bellen.com.

Screenshot te nemen stappen 1 en 2
Screenshot te nemen stappen 3 en 4

Zo werkt het:

Stap 1: geef aan of je een telefoon + abonnement of een sim only abonnement zoekt.
Stap 2: vul je verbruik in.
Stap 3: vink aan welke provider je thuis van internet voorziet.
Stap 4: bekijk je combinatievoordeel!

Goeie zet, zo'n combipakket?

Zijn er al veel mensen die zo'n combipakket hebben? Halverwege 2017 werden ongeveer 1,8 miljoen vast-mobiele bundels afgenomen. Bijna een verdubbeling in vergelijking met begin vorig jaar constateert de Autoriteit Consument en Markt. Vanwaar die populariteit? De belangrijkste redenen om over te stappen naar een 4-in-1 product zijn kortingen of extra’s zoals meer MB’s in een mobiele bundel. Acht op de tien Nederlanders stelt dat zij het afnemen van vaste én mobiele diensten interessant vinden wanneer dit een prijsvoordeel oplevert ten opzichte van het (deels) los afnemen van deze diensten.

Lees meer over combipakketten op Internetten.nl

Geactualiseerd: woensdag 25 maart 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie