Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Column: Wie stopt de prijsverhogingen nog?

door Jeanet Woldring 4 reacties

De recessie lijkt ook toe te slaan bij telecomaanbieders. Bijna onopgemerkt verhogen ze met centen en procenten hun prijzen waar mogelijk. De trend lijkt onomkeerbaar. 

Ik had het idee dat ik bestolen werd waar ik bij stond. Op onverklaarbare wijze zag ik mijn telecomrekeningen steeds een beetje duurder uitvallen. Eerst weet ik het nog aan bovengemiddeld vaak bellen, al wist ik niet wanneer en met wie. Wellicht waren het toch de belletjes tijdens die trips buitenlandse werkbezoeken?   

Wat nader speurwerk leerde dat telecomoperators zijn teruggevallen op handelspraktijken uit de vorige eeuw.  

Xs4all rekent zijn klanten niet meer af per gebelde seconde, maar per hele minuut. De provider rondt af naar boven. Telfort op zijn beurt gaat weer een starttarief  rekenen en overweegt de prijzen op te laten lopen met - let wel - de inflatie. Weer wat nieuws. Zo verdient KPN ze leuk, want het denkt die truc ook bij zijn andere dochterbedrijven te gaan toepassen. Vodafone en T-Mobile, afsluitend, haalden ook een oude bekende uit de hoge hoed. De operators gaan -kort na KPN- weer aansluitkosten in rekening brengen. Zomaar een paar recente voorbeelden.

Deze toestanden doen denken aan de Middeleeuwen, aan de tijd dat er nog met echt gouden munten werd betaald. Boeverige handelaren dachten toen rijk te kunnen worden door minuscule randjes van de munten af te schrapen. Deze besnoeide munten waren onzichtbaar kleiner, maar verloren op het oog geen waarde voor de ontvanger.   

Handen afhakken bleek een effectieve oplossing tegen de goudschrapers, maar marktpleinen vol eenhandigen belemmerde de omzetten. Muntenmakers verzonnen iets nieuws.   

Bij het slaan van de munten werd een kabelmotief in de rand van de munt geslagen. Als die rand er niet in zat, wist de geldontvanger direct dat hij werd beduveld. Sinds 1816 wordt de tekst ‘God zij met ons' in de rand geslagen.  

De wijze waarop de operators hun prijsbeleid voeren, doet sterk denken aan het besnoeien van munten uit de Middeleeuwen. Afrekenen per minuut, de terugkeer van aansluitkosten, jaarlijkse inflatiecorrectie en wat er nog meer wordt verzonnen. Ongemerkt verliezen de euro’s die we aan telecom uitgeven beetje bij beetje hun waarde.  

Hoe sla je ‘God zijn met ons’ in een belminuut?  

Erwin Boogert, 8 april 2009. Erwin Boogert is journalist bij verscheidene technologiepublicaties en schrijft deze column op persoonlijke titel.

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Vssr ()

Het is alsof ze bij vodafone je artikel hebben gelezen

Geplaatst door: Hans ()

Wat loopt Nederland toch achter voor wat betreft de liberalisering van de Telecom markt. En over de tarieven maar niet te spreken! Ik kom regelmatig in Duitsland en daar kun je gewoon een prepaid kaart kopen in de Lidl supermarkten die €9,95 kost. De tarieven? Binnen Duitsland naar alle vaste en mobiele nummers voor slechts 9 cent per minuut (afronding per hele minuut) En bel je binnen Duitsland naar vaste nummers in Europa en USA dan kost dat ook slechts 9 cent. Geen starttarieven en ook geen andere kleine letterjes. Zie: www.fonic.de
Daar kan in Nederland geen enkele prepaid aanbieder tegenop.
Hier zijn het de providers die over de rug van de consument nog steeds veel te hoge tarieven aanbieden. Gewoon vanwege het simpele feit dat er in Nederland nog steeds sprake is van een markt die monopolistische trekjes vertoont.
Het zal mij benieuwen wanneer dat hier nu eindelijk eens zal veranderen.

Geplaatst door: Marc ()

Wat mij ook opvalt is dat je voor een gesprek met een (NL) vaste aansluiting naar een mobiel nummer in Singapore en Thailand maar 3cpm betaalt. En naar een australisch mobiel nummer 9cpm (bron www.123bel.nl). Van een NL vast nummer naar een NL mobiel nummer is dit echt duurder. Hoe kan dit?

Geplaatst door: bart de vries ()

Tja, als de roaming tarieven naar beneden worden gezet door de europeesche comissie vinden we dat een prima initiatief. Maar die Telecom bedrijven willen dezelfde winst draaien en nu die melkkoe opdroogt moet het weer uit binnenlandse opbrengsten komen.
OPTA is druk met de MTA tarieven naar beneden te brengen, iedereen denkt, ja geweldig, maar geloof mij, de volgende stap is dat het ontvangen van een mobiel gesprek geld gaat kosten!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie