Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Column: Red de Noordpool, stop met bellen?!

door Jeanet Woldring

Met ieder verzonden sms'je smelt de poolkap een klein beetje. Ieder mobiel bezoekje aan Hyves of Facebook bespoedigt het smelten van een gletsjer. Vraag je operator hier iets aan te doen.

Weinigen beseffen zich dat mobiele telecomaanbieders tot de grootverbruikers van energie in een land behoren. De oorzaak ligt natuurlijk niet bij de telefoon die de hele dag als een opgevoerde magnetron aan je oor hangt. Het kwaad zit hem in de duizenden antennes die over heel Nederland verspreid staan. De zenders vreten stroom. Hun koelingsapparatuur is ook niet bepaald zuinig.

Als je ervan uit gaat dat er wereldwijd rond de 3 miljard mensen mobiel bellen dan blijken mobiele telefonie en mobiel internet milieuproblemen van enorme proporties.

Wat kun je er aan doen? Stoppen met bellen, geen sms meer sturen of stoppen met internetten op je nieuwe iPhone? Dat lijkt me geen optie. Sterker nog, de opmars van smartphones lijkt onomkeerbaar.

Maar wat kunnen we dan wel doen? Het beangstigende antwoord: niet bijzonder veel. Ok, je kunt overstappen op groene stroom, LED-lampjes kopen en de elektronica thuis 's nachts niet meer op stand by zetten. De kleine activist kan zich zelfs ook nog aansluiten bij goedbedoelde burgerinitiatieven als 10-10, maar dan heb je het ongeveer wel gehad.

De 20-20-20 doelstellingen van Europa (meer info) zijn nobel, maar een bindend klimaatakkoord is de wereld toch iets te gortig. Het is prima om het milieu te redden, zo lang we dat zelf maar niet hoeven te doen. Zo lijken de gedachten van de wereldleiders.

Er gloort wat hoop. Je telefoon hoeft niet direct aan de wilgen.

Bij alle Nederlandse mobiele netwerken zitten teams van 2 à 3 man die zich voltijds bezighouden met de verduurzaming van het bedrijf, ingegeven door hoofdkantoren in Bonn, Den Haag en Londen. Daar is weinig ideëels aan. Hun doelstellingen zijn afgeleid van het Europese overheidsstreven om 20 procent minder Co2 uit te stoten per 2020. De andere 80 procent volgt daarna misschien. Ooit.

Het wordt nu tijd dat niet alleen de tarieven transparant zijn, maar ook de activiteiten die de ijsbeer redden van de verdrinkingsdood. Operators zouden, net als ieder ander bedrijf, op hun site moeten aangeven hoeveel Co2 ze uitstoten per werknemer en per klant per jaar. Alleen dan kun je als consument niet alleen een goede maar ook een gezonde keuze maken voor een aanbieder en abonnement.

Alleen dan weten we of KPN echt groen is of stiekem toch enorm rood staat. Magenta en rood zouden dan wel eens veel groener kunnen blijken dan we denken.


* Erwin Boogert, 30 juli 2010 Erwin Boogert werkt voor Emerce en is ook freelance actief als journalist voor verscheidene andere publicaties.

Gepubliceerd: maandag 9 augustus 2010
Geactualiseerd: maandag 15 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie