Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Column: Mag het een beetje meer zijn?

Column door Erwin Boogert - Internetwinkels trekken met service en extra diensten hard aan de consument. De fysieke retail moet alle zeilen bijzetten om nog klanten naar hun winkels te lokken. Waarom zitten mobiele aanbieders nog als konijnen te staren naar het licht van aanstormende auto’s?

Die vraag houdt me al lang bezig en nog steeds zie ik niet de kleinste indicatie van enig zelfbewustzijn van telecombedrijven. De inkomsten uit telefonie en sms lopen terug en enkel de opkomst van mobiel internet houdt de omzet nog een beetje in stand. Dat is echter geen kraakheldere strategie met het oog op de toekomst over vier jaar.

Vodafone is dat nog een van de meest uitgesproken partijen, maar die heeft makkelijk praten met miljarden extra op de bank uit de verkoop van zijn Amerikaanse dochter. Topman Vittorio Colao wil meer investeren in nog sneller internet en wil in meer landen vaste en mobiele telecom bundelen. Maar dan?

Colao baalt er ook van dat hij in Engeland, en vermoedelijk daarbuiten ook, gedwongen wordt om exclusieve tv-rechten te gaan kopen. Het unieke aanbod moet klanten naar zijn tv-aanbod lokken. Maar, zo stelt de Italiaan, dat is eerder een kostenpost dan een serieuze bron van inkomsten. Hij zou het liever niet doen. Gelijk heeft hij. Het idee het te kunnen winnen van Netflix of Amazon Instant Video zou een illusie zijn. Hetzelfde geldt voor Uitzending Gemist of RTL XL in Nederland (iemand ooit nog van NLziet gehoord?).

Een kijkje over de schutting naar de energiesector leert dat telecomaanbieders zichzelf toch opnieuw kunnen uitvinden. Als ze willen. Oxxio, bijvoorbeeld, bracht onlangs een app uit om het energieverbruik en de kosten in een huis te monitoren. Dat deden ze al voor eigen klanten met een slimme meter, maar nu voor iedereen. Ook niet-klanten. Slim. Ze kiezen de positie van de onafhankelijke dienstverlener voor iedereen en zijn premium-partner voor hun eigen klanten. Ze helpen je je huis monitoren en beheren.

De telecombranche zit in een vergelijkbare uitgangspositie, want levert ook basisdiensten in heel Nederland. Als er al een kans was om waarde toe te voegen dan is dat met de opkomende markt van de domotica. En met apps natuurlijk.

Vodafone, bijvoorbeeld, brengt een app uit waarmee de zakelijke markt via beveiligde verbindingen kan telefoneren. Bedankt Edward Snowden. Geen spion meer die kan meeluisteren met belangrijke, geheime gesprekken. Kost natuurlijk een centje, maar dan heb je ook wat.

Voor mij als kleinzakelijke gebruiker zijn er ook verscheidene diensten waarmee een telecomaanbieder me kan paaien. Beding kortingen voor me op software als Evernote, 1Password, Hide My Ass of Dropbox en je laat zien te snappen hoe mijn wereld eruit ziet. Service de klant niet, maar snap en bedien hem.

Access-aanbieders genoeg, maar wil de echte serviceaanbieder nu opstaan?

*) Auteur Erwin Boogert is journalist, werkt voor Emerce en deels freelance. Een ‘mute’-knop die alles in een keer uitzet in huis, dat zou hij ook een uitkomst vinden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie