Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Citytel: nieuwe prepaidaanbieder

door Jeanet Woldring

Nederland heeft er weer een nieuwe virtuele mobiele prepaidaanbieder bij: Citytel. Bij deze provider krijg je een gratis telefoon bij aanschaf van een bepaald beltegoed. Citytel, een initiatief van Creative Group, maakt via 6GMOBILE gebruik van het KPN netwerk.

Citytel Prepaid richt zich specifiek op jongeren. De verkoop van simkaarten en toestellen vindt alleen online plaats, de verzending is gratis. Bij aanschaf van een bepaald beltegoed krijgt men een gratis prepaid telefoon. 

De goedkoopste telefoon, een Samsung, krijg je bij een opwaardering van 40 euro en het duurste mobieltje, een HTC, kun je bemachtigen met een beltegoed van 250 euro. Het tegoed is onbeperkt geldig mits er minimaal 1 keer per jaar wordt opgewaardeerd. Klanten krijgen bij iedere opwaardering dubbel beltegoed.

Beperkte diensten
Bellen in het buitenland is niet mogelijk. Nummerbehoud wel, maar pas vanaf 12 maanden na aankoop van het prepaid startpakket. Citytel ondersteunt geen premium sms. Dit is geblokkeerd omdat deze diensten veelal gekoppeld zijn aan dure abonnementen. Mms'en en het bellen van 0900 nummers is evenmin mogelijk.

Hoge tarieven
Het beltarief is 35 cent per minuut, het starttarief maar liefst 25 cent en voor een sms wordt 16 cent gevraagd. Mobiel internet kost 3 euro per MB. De tarieven voor bellen naar het buitenland staan nog niet op de website van Citytel. Gesprekken worden per hele minuut afgerekend. Ter vergelijking: bij Kruidvat en Tele2, de goedkoopste prepaid van dit moment, kost bellen respectievelijk 12 en 12,5 cent per minuut waarbij na de eerste minuut per seconde afgerekend wordt. Bij Citytel ben je na 1 minuut bellen al 60 cent kwijt en na 1 minuut  en 1 seconde 90 cent. Met deze tarieven zal Citytel ergens onderaan in de prepaid ranglijst  terecht komen en zeker niet in de TOP 5 goedkoopste prepaid.













Hoe gratis is gratis
Telecomlog heeft de beltarieven van Citytel ook alvast vergeleken met die van Kruidvat Mobiel. 'Bij een prepaid beltegoed van 40 euro krijg je gratis een Samsung E1080. Voor 40 euro  kan je bij Citytel 42 keer bellen met een gemiddelde gesprekstijd van 1,5 minuut. Bij Kruidvat zou deze 42 keer bellen slechts 7,56 euro gekost hebben. Het gratis toestel heeft u dus 32,44 gekost. En dan te weten dat de Samsung E1080 al voor 25 euro te koop is bij Afgebeld.nl'. Telecomlog noemt dit een 'rattenstreek'. 
 
Citytel Prepaid gaat zich de komende maanden via een grote campagne introduceren bij het Nederlandse publiek. Op Bellen.com kunt u binnenkort de prepaidtarieven vergelijken.

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2010
Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie