Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Choozze stopt met Zero abonnement

door Anniek Kruijer 11 reacties

choozze.jpgChoozze beëindigt per 1 februari 2016 de verkoop van haar gratis Zero abonnement. En eind februari met de levering van dit product. Dit heeft de provider per mail gecommuniceerd naar klanten. Het Bright abonnement blijft bestaan. Klanten met een Zero abonnement hebben nog een maand om over te stappen naar een andere provider of naar het Bright abonnement.

In augustus 2014 introduceerde de aanbieder het gratis Zero product. De bundel bestond uit 100 minuten, sms’jes en MB’s. Je betaalde alleen eenmalig 25 euro voor de aansluitkosten. Na een succesvolle start van de mobiele revolutie heeft Choozze de mobiele telecommarkt opengebroken, aldus de provider. Choozze stopt, naar eigen zeggen, met het aanbieden van dit abonnement omdat het tijd wordt om het stokje over te dragen aan de huidige marktspelers. 

Wat houdt dit in voor jou?

Je hebt nog tot 1 maart 2016 de mogelijkheid om over te stappen naar een andere aanbieder of naar het Bright product van Choozze. Je behoudt dan je eigen telefoonnummer. Ben je voor 1 maart niet overgestapt dan wordt je huidige Zero abonnement beëindigd en kun je geen gebruik meer maken van je telefoonnummer!

Zijn er alternatieven?

Er zijn geen aanbieders die net als Choozze gratis abonnementen bieden. Wanneer we 100 minuten, sms en MB invoeren verschijnen Simpel en Youfone hoog in de Belwijzer. De goedkoopste pakketten van deze partijen hebben een contractsduur van 2 jaar, het Zero product van Choozze was maandelijks opzegbaar. Bij Simpel krijg je 100 minuten, sms en 300 MB voor 7,50 euro. De aansluitkosten zijn 20 euro. Youfone biedt voor 9 euro per maand 250 minuten en sms’jes en 500 MB. Eenmalig betaal je 4,99 euro. Je kunt uiteraard ook zelf vergelijken: gebruik daarvoor de Belwijzer.

Speciale actie voor blijvers

Besluit je om over te stappen naar een Bright abonnement dan betaal je de eerste maand geen kosten (normaal 35 euro). Bij Bright krijg je elke maand 500 minuten, sms’jes en 5 GB internet. De bel- en sms bundel zijn ook geldig in de hele Europese Unie. En je krijgt iedere maand 500 MB om in de EU te verbruiken.

Klachten en problemen

Er zijn veel Choozze Zero klanten zeer ontevreden over de ontstane situatie. En dan vooral over de gemaakte aansluitkosten en de dreiging het telefoonnummer te verliezen. De Consumentenbond onderzoekt nog of dit zo maar mag of dat er meer mogelijkheden geboden moeten worden. Het advies is problemen/klachten te melden via het Klachtenkompas. Dan heeft de Consumentenbond meteen een overzicht van de zaken die spelen. 

Update 10-2-2016: Zero klanten hebben overstapaanbieding ontvangen. Wanneer je overstapt naar Simpel voor 22 februari 2016 dan krijg je een cashback van 20 euro. Je kunt kiezen voor elk abonnement bij Simpel.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (11)

Geplaatst door: Els ()

Ik vind het jammer dat ze er mee stoppen.
Misschien was het beter geweest om ons als klanten een betere aanbieding op een vroegere tijd aan te bieden.
Jammer, een gemiste kans.
Nu zal een heel groot aantal mensen hen geen goede reacties meer geven.
Ik ben voor 2 kaarten in het schip gegaan.
Denk in het vervolg aan je klanten en houd ze op de hoogte.

Geplaatst door: Jan ()

Op 25 januari 2016 Zero aangevraagd. Betaald en een paar dagen later simkaart ontvangen. Netjes was geweest om mijn aanvrage niet te accepteren. Heb inmiddels mijn overstap geannuleerd. Ik zal mijn geld wel niet terug krijgen. Ga Choozze schriftelijk verantwoordelijk stellen voor het leveren van een wanpestratie.


Geplaatst door: CC Nijssen ()

Ik heb een facebookgroep aangemaakt voor zeroklanten https://www.facebook.com/groups/985391568221816

Geplaatst door: Inge ()

Is er nog een advocaat te vinden die zich dit leed aan trekt!
We zijn wel niet voor heel veel geld naar 'opgelicht' (dit is mijn mening) maar we zijn wel met heel veel.
Eigenlijk moet zo'n bedrijf daar niet mee weg kunnen komen.
De oprichters kunnen nu lekker gaan rentenieren.

Geplaatst door: Leo ()

Betaald en op 28-2 bruikbaar wegens nummerbehoud. Nog geen tikl gebruikt. Geld teruggevraagd, maar de stortvloed van vragen kan men natuurlijk niet aan. En het is toch einde Choozze, dus waarom zou men?

Geplaatst door: Leo ()

De bright-versie is veel te duur in vergelijking. Dit was (het einde van) Choozze.'Hoe eem miet kloppend verdienmodel het einde van een bedrijf betekende' wordt de titel van een nieuwe mislukte businesscase.

Geplaatst door: Erik ()

op 29 januari overgestapt, nog geen tik verbruikt en 25,= euro kwijt. Ze hebben niets gezegd. Rijp voor het programma oplichters.

Geplaatst door: Quark ()

Choozze seems to be staffed by Ferengi: Rule of Acquisition number #1: "Once you have their money, you never give it back.".

Geplaatst door: P wieman ()

Lekker cut veel mensen over dit product gezegd.
Wordt er nu op aan gekeken lekker zeg 1februari lekker vlot van jullie
Hadden jullie dit niet eerder kunnen mailen aan vaste klanten en een maand de tijd te geven,om wat hoe en waar, wat we gaan doen!
MAAR zeker geen BRICT van jullie !!!!
Jullie worden bedankt.
Het was voor vele een uitkomst

Geplaatst door: Sandra ()

Ja per 1 Februarie er mee stoppen en dan nog wel mensen op 18 januari klant laten worden met in hun achterhoofd wetend dat ze ermee stoppen erg klantvriendelijk moet ik zeggen

Geplaatst door: CC Nijssen ()

Choozze heeft kennelijk enkel zero aansluitingen en dat brengt niks op natuurlijk ook ik kan opzoek naar een andere aanbieder tsja gratis is te mooi om waar te zijn natuurlijk.....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie