Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Choozze stopt met Zero abonnement

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

choozze.jpgChoozze beëindigt per 1 februari 2016 de verkoop van haar gratis Zero abonnement. En eind februari met de levering van dit product. Dit heeft de provider per mail gecommuniceerd naar klanten. Het Bright abonnement blijft bestaan. Klanten met een Zero abonnement hebben nog een maand om over te stappen naar een andere provider of naar het Bright abonnement.

In augustus 2014 introduceerde de aanbieder het gratis Zero product. De bundel bestond uit 100 minuten, sms’jes en MB’s. Je betaalde alleen eenmalig 25 euro voor de aansluitkosten. Na een succesvolle start van de mobiele revolutie heeft Choozze de mobiele telecommarkt opengebroken, aldus de provider. Choozze stopt, naar eigen zeggen, met het aanbieden van dit abonnement omdat het tijd wordt om het stokje over te dragen aan de huidige marktspelers. 

Wat houdt dit in voor jou?

Je hebt nog tot 1 maart 2016 de mogelijkheid om over te stappen naar een andere aanbieder of naar het Bright product van Choozze. Je behoudt dan je eigen telefoonnummer. Ben je voor 1 maart niet overgestapt dan wordt je huidige Zero abonnement beëindigd en kun je geen gebruik meer maken van je telefoonnummer!

Zijn er alternatieven?

Er zijn geen aanbieders die net als Choozze gratis abonnementen bieden. Wanneer we 100 minuten, sms en MB invoeren verschijnen Simpel en Youfone hoog in de Belwijzer. De goedkoopste pakketten van deze partijen hebben een contractsduur van 2 jaar, het Zero product van Choozze was maandelijks opzegbaar. Bij Simpel krijg je 100 minuten, sms en 300 MB voor 7,50 euro. De aansluitkosten zijn 20 euro. Youfone biedt voor 9 euro per maand 250 minuten en sms’jes en 500 MB. Eenmalig betaal je 4,99 euro. Je kunt uiteraard ook zelf vergelijken: gebruik daarvoor de Belwijzer.

Speciale actie voor blijvers

Besluit je om over te stappen naar een Bright abonnement dan betaal je de eerste maand geen kosten (normaal 35 euro). Bij Bright krijg je elke maand 500 minuten, sms’jes en 5 GB internet. De bel- en sms bundel zijn ook geldig in de hele Europese Unie. En je krijgt iedere maand 500 MB om in de EU te verbruiken.

Klachten en problemen

Er zijn veel Choozze Zero klanten zeer ontevreden over de ontstane situatie. En dan vooral over de gemaakte aansluitkosten en de dreiging het telefoonnummer te verliezen. De Consumentenbond onderzoekt nog of dit zo maar mag of dat er meer mogelijkheden geboden moeten worden. Het advies is problemen/klachten te melden via het Klachtenkompas. Dan heeft de Consumentenbond meteen een overzicht van de zaken die spelen. 

Update 10-2-2016: Zero klanten hebben overstapaanbieding ontvangen. Wanneer je overstapt naar Simpel voor 22 februari 2016 dan krijg je een cashback van 20 euro. Je kunt kiezen voor elk abonnement bij Simpel.

Geactualiseerd: maandag 8 februari 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie