Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Check je downloadsnelheid met app van Netflix

door Jeanet Woldring

Fast-SpeedTest-Netflix.jpgIs je internetsnelheid hoog genoeg om een film of serie te streamen? Met de nieuwe app Fast van Netflix kun je nu eenvoudig je downloadsnelheid meten. De dienst is gratis beschikbaar, ook als je geen lid bent van Netflix.

Aanbevolen downloadsnelheid per stream

Met het landelijk beschikbare 4G-netwerk kan je downloadsnelheid oplopen tot 120 megabit per seconde (Mbps). In de praktijk zul je die snelheid niet gauw halen. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je snelheid, zoals het type toestel dat je hebt en je locatie. Volgens Netflix is een downloadsnelheid van 1,5 Mbps al genoeg voor het afspelen van films en tv-series en 3 Mbps is de aanbevolen snelheid voor SD-kwaliteit. Wil je UltraHD-kwaliteit, dan wordt 25 Mbps geadviseerd.  

Snelheid hoog genoeg?

Netflix wil dat je makkelijk kunt controleren of je snelheid hoog genoeg is om een film of serie te streamen. De app is eenvoudig in design en gebruik. Na het openen begint hij direct met een downloadtest, waarna je binnen enkele seconden te zien krijgt wat het aantal Mbps van dat moment is. Ervaar je een lage snelheid, dan kun je er door deze check makkelijker achterkomen of dat aan de servers van de betreffende website ligt, of dat er eventueel een storing is of werkzaamheden zijn.

Steeds meer video's bekijken en livestreamen op mobiel

Speedtest11-8-2016.jpg

Fast-com.jpg

Eerder dit jaar maakte Netflix de snelheidstest al beschikbaar via een speciale website. Je kunt je downloadsnelheid dan vergelijken op Speedtest.net. Als echte vergelijkingssite namen wij natuurlijk de proef op de som. Fast gaf de eerste keer 180 Mbps aan, bij een tweede keer 170 Mbps, terwijl Speedtest.net de eerste keer 172 Mbps registreerde en daarna 175 Mbps. (Wij testten op Ziggo Zakelijk). Maar omdat we steeds meer op mobiele apparaten doen, inclusief video’s bekijken en livestreamen, is een aparte app natuurlijk altijd handig. De dienst is wereldwijd gratis beschikbaar voor Android en iOS, ook als je geen lid bent van Netflix.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie