Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Chatten op Vodafone mobieltje

3 reacties

   

Vodafone Nederland biedt zijn klanten per direct de mogelijkheid om onbeperkt te chatten op de mobiele telefoon, op dezelfde manier als op een PC.

Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) is als gratis applicatie te downloaden op een mobiele telefoon. Vodafone gebruikers kunnen nu overal chatten met hun zogeheten 'buddies', net zo makkelijk als wanneer ze thuis zijn, aldus het telecombedrijf.

Windows Live Messenger is in Nederland met 6 miljoen actieve gebruikers per maand marktleider op het gebied van Instant Messaging.


Vodafone maakt internet mobiel
Het aanbieden van mobiel chatten net als op de PC past volledig in het streven van Vodafone om het internet mobiel te maken. Later dit jaar zal de aanbieder ook andere IM communities zoals Yahoo Messenger op deze manier ontsluiten.

Gebruik en kosten 
Windows Live Messenger is beschikbaar voor prepaid klanten en abonnees. De gratis applicatie is via het Vodafone live! menu op een daarvoor geschikte telefoon te downloaden en verschijnt daarna als Messenger icoontje in het telefoonmenu. Geschikte telefoons zijn o.a. de Nokia N73, Nokia E65 en Sony Ericsson K800i. Binnenkort komen er meer toestellen beschikbaar voor deze dienst w.o. de Nokia N95 en de Vodafone 6001. Op nieuwe -nog te introduceren toestellen- wordt de Messenger-applicatie vooraf op het toestel geïnstalleerd.

Gratis proberen
Het gebruik in Nederland is tot en met 31 december 2007 gratis, mits het chatten gebeurt via deze applicatie. Daarna blijft het gratis voor klanten die een 'Zorgeloos Internet BloX' abonnement hebben voor € 9,50 per maand. Andere klanten kunnen dan voor 75 cent per 15 minuten onbeperkt chatten. Dit tarief geldt zowel voor prepaid als voor abonnees.

Het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker is hetzelfde als op de PC. Na het aanmelden worden de buddies en de status van de contacten meteen zichtbaar en kan er direct gestart worden met chatten, ook met meerdere chatsessies tegelijk.

 

Reacties (3)

Geplaatst door: cj ()

super oud nieuws het is 2011 hoor iedereen kan nu onbeperkt interneten hoor dus en aders download je gewoon ebuddy want daar kan je ook mee op msn weetje dus

Geplaatst door: mel ()

kan dit ook met andere profiders? zoals t-mobile of debitel?

Geplaatst door: Valie ()

Wat een oud nieuws.. dat kon 3/4 jaar geleden ook al op een Symbian toestel met GPRS...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie