Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Casema geeft 30 Mb internetverbindingen weg

Casema start volgend jaar januari met het testen van 30 Mb internetverbindingen via de kabel.

Voordat het bedrijf dit snelle product in de markt zet, wil zij eerst ervaring opdoen door een verscheidenheid aan gebruikers met het product te laten ‘werken’. Door middel van een prijsvraag kunnen ook Casema internetabonnees meedingen naar de mogelijkheid om gratis deze hoge snelheid te krijgen.

Het snelste consumentenproduct van Casema op dit moment heeft een downloadsnelheid van 10MB en een upload van 1050 kbit/s: Casema Mega. Het nieuwe 30 Mb-product -ULTRA 30- werkt gewoon met het bestaande modem. Wel moet de gebruiker een redelijk recente PC hebben met voldoende intern geheugen en Windows 2000 of XP als besturingssysteem omdat het systeem anders de aangeboden bandbreedte niet kan verwerken.

Volgens Andre ten Bloemendal van Casema kunnen klanten met de huidige snelheden van Casema goed uit de voeten, maar komt het moment dat klanten behoefte krijgen aan een dergelijke snelle internetverbinding wel vlug dichterbij. “Je ziet dat er nu eindelijk zinvolle toepassingen komen die deze grote bandbreedtes nodig hebben en de ervaring leert dat zodra de eerste aanslaat er in rap tempo meer volgen. Als het zo ver is willen wij onmiddellijk aan de vraag kunnen voldoen.”  Ten Bloemendal stelt verder dat 'daar waar ADSL-aanbieders - ondanks een nieuwe techniek als ADSL2 – nu gaan vastlopen voor wat betreft hun capaciteit, de kabel zonder problemen nog jaren vooruit kan.'

Het in Den Haag gevestigde Casema heeft 1,4 miljoen huishoudens als klant en biedt ondermeer digitale radio en televisie, video op aanvraag, breedbandinternet, IP-televisie, digitale telefonie en datacommunicatie.

Gepubliceerd: dinsdag 29 november 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie