Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Casema, @Home en Multikabel gaan Ziggo heten

9 reacties

De kabelbedrijven @Home, Casema en Multikabel gaan samen verder onder de naam Ziggo. Dat maakte moederbedrijf Zesko Holding maandag bekend.

Moederbedrijf Zesko
Zesko biedt landelijk media- en communicatiediensten aan. Het bedrijf heeft circa 3,3 miljoen kabelabonnees, 1,4 miljoen klanten met breedbandinternet, 800.000 afnemers van digitale televisie en ruim 700.000 telecomklanten. Het is daarmee het grootste kabelbedrijf van Nederland, gevolgd door UPC.
Ziggo
De merknaam is afgelopen vrijdag feestelijk onthuld aan de medewerkers. Later dit jaar wordt de nieuwe naam ingevoerd en voorafgaand aan de introductie worden alle abonnees persoonlijk op de hoogte gebracht.

@Home, Casema, Multikabel
@Home, Casema, Multikabel blijven voorlopig hun producten en diensten aanbieden onder hun huidige merken. Afgelopen jaar zijn  de tarieven voor internet en telefonie al gelijkgetrokken.  Ook de standaardtarieven voor digitale  tv  zijn inmiddels bij alle drie de bedrijven gelijk (€15,90 per maand).
 
@Home en Multikabel hebben hun digitale tv-pakketten al onderverdeeld in de nieuwe keuzepakketten, Casema volgt hier begin 2008 ook mee. Verder is overal al het nieuwe zenderpakket ingevoerd zoals dat uiteindelijk in het nieuwe bedrijf zal gaan gelden. De enige verschillen die er nu nog zijn, is dat niet alle radiozenders overal gelijk zijn, en dat bij @Home het Turks pakket pas later ingevoerd zal worden. De digitale televisiesignalen van Multikabel komen ook al binnen via Casema, en worden niet meer apart aangeleverd volgens Wikipedia.

In het persbericht schrijft Zesko dat in de komende maanden eerst de medewerkers verder vertrouwd gemaakt worden met de zogenoemde 'kernwaarden' van het nieuwe bedrijf. 'De nieuwe bedrijfsnaam zal pas worden ingevoerd op het moment de organisatie gepaste invulling kan gaan geven aan de gewenste positionering.'

Domeinnaam
De domeinnaam Ziggo.nl is gereserveerd door het Utrechtse bedrijf Bandbreed, dat zich ondermeer bezighoudt met design, web- en videohosting. In 2005 werd de naam voor het eerst geregistreerd en in oktober vorig jaar voor het laatst gewijzigd. Ziggo is een fantasienaam die verder nog moet worden ingevuld. Opvallend is dat de merknaam Ziggo al in gebruik is bij een aantal kledingwinkels.

Het nieuwe kabelbedrijf kwam onlangs in het nieuws toen het een bod deed op de uitzendrechten van het eredivisevoetbal.

Klik hier voor een overzichtskaartje met het verzorgingsgebied van @Home, Casema en Multikabel samen.

Zie: TOTAALWIJZER voor het vergelijken van INTERNETTEN+TELEFONIE+DIGITALE TV

Reacties (9)

Geplaatst door: pvginneken ()

M.H,

Zelden zo,n ellende gehad met mijn mail.
Altijd goed en correct gewerkt.
wat heeft U toch ,n ellendig bedrijf

GEEN groeten

Geplaatst door: bont ()

Ik was altijd zeer tevreden bij casema, maar nu, okay als je een verbouwing begint weet je van tevoren , dat er plenty verkeerd kan gaan, maar wees dan in het bezit van een goed plan , en niet zoals het nu gaat, (naar de Filistijnen )ik moet bijna tien minuten wachten , voor ik op de website kom, om naar mijn mail te zoeken, geen stijl sorry maar het moet beter gaan...

Geplaatst door: bont ()

Ik was altijd zeer tevreden bij casema, maar nu, okay als je een verbouwing begint weet je van tevoren , dat er plenty verkeerd kan gaan, maar wees dan in het bezit van een goed plan , en niet zoals het nu gaat, (naar de Filistijnen )ik moet bijna tien minuten wachten , voor ik op de website kom, om naar mijn mail te zoeken, geen stijl sorry maar het moet beter gaan...

Geplaatst door: Kees Kleinhout ()

Ik vind het in één woord stuitend!
Een naam die geen enkele associatie oproept met het bedrijf.
Een naam die eerst klinkt alsof je moet kotsen.
Een naam die na het stuitend dure reclamefilmpje toch een associatie oproept: De oud geworden broer van Marleen Spaargaren (uit "de kleine waarheid", decennia geleden op tv uit de ether, met willeke alberti), die de weg naar het leger des heils niet kan vinden!
Stuitend, dat dit bedrijf in één klap het imago van Multikabel kan verpesten en oproept tot weerzin.
Een bedrijf dat een website heeft die iedere keer dat je inlogd een andere epilepsieaanval opwekkende kleur heeft.
Een bedrijf waarbij de gewone klantenservice ineens ook een naam moet hebben: "Tess"?
De rekening kan Ziggo ook niet meer sturen die moet ik ophalen bij "Mijn Ziggo" Ik heb een fiets gekocht: mijn fiets en ik heb een auto gekocht: mijn auto! Ik heb nooit een Ziggo gekocht (ik zou me twee keer bedenken!) Dat wordt me opgedrongen. Ik heb iets tegen MIJN dat niet van MIJN is! Ik vind het in ieder geval niet simpeler dan het was: mailtje open=nota lezen.
Simpel word je er wel van. Kennelijk denkt dit "nieuwe bedrijf" dat alle klanten ineens net zo simpel zijn geworden als die wereldvreemde oude man die duidelijk de weg kwijt is. "Ziggo heet u hertelijk welkom als klant en hoopt dat u tevreden zult zijn over onze prestaties in de toekomst" Zo`n tekst zou je verwachten in een van de eerste brieven. Dus niet. Wat wel? Het werd: "u bent nu klant bij Ziggo" Nou, dat is dan niet Ziggo`s verdienste. En hoe lang nog is een levensgrote vraag!
Ik weet in ieder geval wel dat dit nieuwe bedrijf helemaal de weg van fatsoen en klantvriendelijkheid kwijt is en kiest voor een van arrogantie, megalomanie en narcisme.

Geplaatst door: Henko ()

Wel jammer dat je nu geredirect wordt naar Ziggo maar daar niks kunt. Je moet eerst een Posctcodecheck doen(WAAAAHHH wat een onzin) ik was immers al ingelogd. Krijg je daar na een mogelijkheid om op een heel klein linkje te klikken; naar "Mijn Home" waarom nou? Het is echt veel simpeler te doen hoor.
Het gaat weer op zijn @home`-s, zo blijven ze nog wel op 1 staan bij Kassa en Radar van de slechtste...nou ja laat maar.

Geplaatst door: Annie ()

Ik hoop ten zeerste dat jullie systeem wat betreft de betalingen wel goed in orde is,heb al 2 en een half jaar last ik sta te boek als wanbetaler,terwijl mijn rekeningen op tijd zijn overgeboekt,maar niemand doet moeite de copien te checken ,heel vreemd.

Geplaatst door: R.R. Woudstra ()

Heb zowel TV; Internet en Telefoon via @home en ben tot op heden tevreden. Ook ik hoop dat @home.nl bij mijn e-mail blijft bestaan.Ik ga er vanuit dat de kosten nu kunnen dalen door deze samenvoeging.Want de concurrentie neemt toe.

Geplaatst door: wim baur ()

Beste mensen,

Allemaal goed en wel...maar blijven wij onze benaming op Home behouden, met name ons e-mail account.

Hiermee bedoel ik mijn e-mail adres.
Blijft dit wimbaur@home.nl
of wordt dit wimbaur@ziggo.nl

Dan betekent dit dat ik iedereen waarmee ik e-mail contact heb het nieuwe e-mail adres dien door te geven.
Dit zijn enkele honderden; wellicht dat jullie de helpende hand hierin kunnen bieden?

Op een spoedig antwoord en met dank voor uw moeite.

Mvg.

Wim Baur - wimbaur@home.nl

Tot nu toe altijd een tevreden klant van Home geweest.
Ik hoop dat ik dit ook straks van jullie kan en mag zeggen?

Geplaatst door: Clément ()

Geweldig, vind Casema nou niet echt vriendelijk naar hun klanten en van @Home heb ik ook niet zoveel goeds gehoord. Dus kortom wordt ZIGGO een soort tweede UPC? Overigens heeft UPC nu wel hun zaakjes in orde en dat vond ik een fijn bedrijf. Helaas zit ik nu in het Casema gebied (Zoetermeer). Mis UPC. Gaat een verzoek doen aan de geente Zoetermeer om UPC als kabelbedrijf te nemen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie