Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Campagne 'de zak' is van Tele2

door Jeanet Woldring 5 reacties

Communicatiebedrijf Tele2 zit achter de campagne waarin consumenten worden opgeroepen om hun provider de zak te geven. In de campagne zijn acht internetproviders te zien met een zak over hun hoofd of beeldmerk. Zo hebben Fred van Het Net, Alice, OnlineZiggo, de groene smiley van KPN en ook Frank van Tele2 een zak over hun hoofd.

Tele2 wil zo op een ludieke manier de aandacht vestigen op de wetswijziging waardoor contracten vanaf 1 juli 2009 niet meer stilzwijgend verlengd kunnen worden. Met deze aanpassing in de wet komen ruim anderhalf miljoen consumenten vrij. 

Uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Tele2, blijkt dat consumenten vanaf 1 juli 2009 flink kunnen besparen op hun telecomuitgaven. Volgens de onderzoekers betaalt de gemiddelde consument ongeveer 52 euro per maand.* Bij Tele2 betaalt men echter 39,95 euro per maand (eerste drie maanden 19,95). Dit is volgens de Consumentenbond en Totaalwijzer.nl het goedkoopste 3-in-1 pakket in de markt.

Wanneer je dan uitgaat van zes miljoen huishoudens, kan er in Nederland op jaarbasis ruim € 1,2 miljard bespaard worden op abonnementskosten voor telefonie, internet en tv. Bovendien wijst het onderzoek uit dat meer dan de helft van de consumenten niet loyaal is aan zijn huidige provider en bereid is om bij een prijsverschil over te stappen. Tele2 daagt consumenten in zijn marketingcampagne uit om hun telecomuitgaven onder de loep te nemen en hun dure provider de zak te geven.

“Wij juichen deze wetswijziging toe. Tele2 is namelijk voor keuzevrijheid voor consumenten en wij hebben daarom nog nooit stilzwijgend contracten verlengd. Wij zijn dus ook gewend om elke dag te knokken voor de loyaliteit van onze klanten,” aldus Günther Vogelpoel, directeur Tele2.

* Bij 3 losse contracten voor telefonie, internet en tv betaalt men gemiddeld € 60,50 per maand ofwel € 726 op jaarbasis. Wie een alles-in-1 pakket neemt, is bijna 300 euro goedkoper uit.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: schaap frank ()

Hallo,
zeg Rutger Jij hebt dus een 4MB lijn?
Dan is het onmogelijk om tv te kijken,

Michien even bellen met tele2 om te kijken of je OFFNET pakket hebt, dat is inderdaad 4mb, Succes!

Geplaatst door: Sjaak Paalwagen ()

Ik heb UPC de zak gegeven. Omdat je alleen glasvezel internet bij hen mag afnemen, als je ook radio en televisie via de kabel voor €16,70 bij hen betaald. Televisie is een stervend medium. Ik download liever films, dan dat ik verplicht die klote reclames ga zitten kijken voor €16,70 per maand. En UPC gedraagt zich alsof ze horen bij de overheid, hun werknemers hebben ook geen dienstverlenend bot in hun lijf. Dus boycotten die toko. Laat ze lekker failliet gaan, dat verdienen ze.

Geplaatst door: Rutger ()

Tele2 wat een slecht bedrijf!!
De snelheid van 20mb/s haal je dus nooit!
Wij zitten op 4mb/s, en daarmee moeten we tv,internet en bellen.
En dat gaat niet werken hé...
Echt ze kunnen die zak lekker zelf houden!!

Geplaatst door: P. Verheij ()

Haha die Tele2,
ik heb net vorige week samen met mijn buurman Tele2 de ZAK gegeven. 😛
Internet via ADSL is voor ons veels te langzaam.
Zojuist overgestapt op Fiber Power internet 60 Mb van UPC.
Sorry, maar niet iedereen is alleen maar uit op de goedkoopste! 😉

Geplaatst door: P. Verheij ()

Haha die Tele2,
ik heb net vorige week samen met mijn buurman Tele2 de ZAK gegeven.
Internet via ADSL is voor ons veels te langzaam.
Zojuist overgestapt op Fiber Power internet 60 Mb van UPC.
Sorry, maar niet iedereen is alleen maar uit op de goedkoopste! 😛😉

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie