Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Buitenlandse sms`jes te duur

De Europese Commissie gaat telecomaanbieders aanpakken die woekertarieven berekenen voor internationale gesprekken en sms'jes. Dat meldt i-mail van De Telegraaf.  

Nederlandse vakantiegangers betalen vaak veel te veel voor hun mobiele telefoongesprekken en sms'jes in het buitenland. Dat komt doordat lokale telefoonbedrijven veel te hoge tarieven in rekening brengen voor internationale verbindingen.

De Europese Commissie wil misbruik van het zogeheten roaming niet langer tolereren en heeft gisteren de aanval geopend op de grote telecom-aanbieders Vodafone en O2. Beide bedrijven hebben volgens Brussel in de afgelopen jaren 'onredelijke en oneerlijke' tarieven berekend aan buitenlandse bellers. Eurocommissaris Monti (Mededinging) richt zijn pijlen als eerste op de situatie in Groot-Brittannië en zal daarna Duitsland aanpakken, waarna mogelijk meer Europese landen volgen.

De hoge internationale beltarieven zijn ook veel Nederlandse vakantiegangers een doorn in het oog nu steeds meer mensen hun telefoon meenemen naar het buitenland en deze ook steeds vaker gebruiken om contact met het thuisfront te houden.

Er zijn echter wel een aantal maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat de telefoonkosten binnen de perken blijven. Zo kan men beter z'n voicemail uitschakelen, handmatig de goedkoopste roamingprovider instellen etc. Zie voor meer tips om goedkoper te bellen in het buitenland de checklist op Vakantiebellen.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie