Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Buitenlandse KPN-klanten bellen eerder goedkoper

Klanten van KPN-dochters Base en E-plus kunnen eerder dan Nederlandse klanten profiteren van goedkopere tarieven voor bellen in het buitenland. De klanten in België en Duitsland zijn volgens een overzicht van de Europese Commissie vanaf 1 augustus gaan bellen tegen het goedkopere tarief.

Bovendien gaat Base verder dan de tarieven die de Europese richtlijn oplegt. Base zit met 45 cent per minuut zelfs heel ver onder het maximumtarief. Daarnaast biedt Base dezelfde roamingtarieven aan in de VS.

Nederlandse klanten van KPN moeten wachten tot 23 augustus voor de gunstigere prijzen. In ons land kunnen klanten van T-Mobile al vanaf 12 augustus gebruik maken van de nieuwe tarieven. Bij Vodafone en Orange kan dat vanaf respectievelijk 29 en 30 augustus. Tele2 eveneens vanaf 30 augustus en Transatel een dag later, zoals ook op Vakantiebellen.com is gemeld. 

Het overzicht van de Europese Commissie is overigens niet compleet en niet correct wat Nederland betreft. Zo werd Tele2 op de dag van publicatie met 43 cent excl. BTW in een te gunstig daglicht gesteld. Moet zijn 58 cent incl. BTW. Nu vermeldt de website hetzelfde tarief als bij KPN. Opvallend is dat KPN-merken als Hi, Telfort, Simyo en Ay Yildiz niet worden genoemd, terwijl een veel kleinere aanbieder als Transatel er wel tussen staat. Deze laatste biedt de laagste roamingtarieven.

Wat verder opvalt, is dat alle operators in Nederland de nieuwe tarieven tijdig gecommuniceerd hebben naar de klanten. De helft is voor het bellen voordeliger dan de voorgestelde maximumtarieven, terwijl Transatel als enige goedkoper is voor het ontvangen van gesprekken.

Onderstaande tabel laat zien dat onze telecomoperators brave lieden zijn. Zij kregen allen 'groen licht' van de Europese Commissie. De vijf grote aanbieders hebben hun klanten het tarief netjes op tijd aangeboden. Zij hadden daarvoor tot 30 juli de tijd en daarna nog een maand om het te activeren.  De groene balk in de tabel betekent eerder en lagere tarieven aangeboden dan voorgeschreven. 

Netherlands 

 Offer date

 Activation date  Call tariff  Receive tariff
 KPN  26 July  23 August  48.73  24 
 Orange  27 July  30 August  49  24
 T-Mobile  Between 29 June and 29 July  12 August  49  24
 Tele2  mid July  30 August  43 (48.73)  24
 Transatel  throughout July  1 September  46  22
 Vodafone  29 July  29 August  49  24

De nieuwe Eurotarieven kunt u terugvinden op Vakantiebellen.com zodra ze geactiveerd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie