Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Buitenland Mobiel omzeilt roamingkosten

door Jeanet Woldring

Sinds kort kunt u met Buitenland Mobiel goedkoper bellen en internetten in en vanuit het buitenland. Het Nederlandse bedrijf Creative VoIP Solutions heeft een systeem ontwikkeld om roamingkosten te omzeilen. De dienst, Buitenland Mobiel, gebruikt een terugbelservice.  

Wie zich bij het bedrijf registreert, krijgt kosteloos een uniek 020-nummer toegewezen. Dat nummer wordt gekoppeld aan een prepaidkaart, die moet worden aangeschaft in het land waar men verblijft. Deze simkaart moet in een simlockvrij toestel worden gestopt.

Hoe werkt het?
U wordt in het buitenland gebeld op uw 020-nummer, waarna Buitenland Mobiel direct de doorschakeling realiseert naar het prepaidnummer van de aangeschafte simkaart. U belt vanuit het buitenland met uw buitenlandse prepaidnummer naar uw unieke 020-nummer. Het systeem zorgt voor een automatische terugbelactie, waarna u via het voordelige tarief van Buitenland Mobiel vanuit het buitenland naar Nederland of de rest van de wereld kunt bellen. 

Geen starttarief en per seconde betalen
U betaalt geen starttarief en er wordt per seconde afgerekend. Het systeem is het meest aantrekkelijk voor gebruik in de niet-EU-landen. Daar wordt het bellen nog steeds afgerond op hele minuten en liggen de tarieven aanzienlijk hoger. Op dit moment kost het bij sommige providers nog steeds ruim 4 euro per minuut om met een mobiel van Rusland naar Nederland te bellen. Buitenland Mobiel reduceert deze hoge tarieven, afhankelijk per land, tot maximaal 80 procent. Met een omweg, waarvan de beller niets merkt, worden de onnodig hoge roamingkosten omzeild volgens de initiatiefnemers.

Volgens de Algemene Voorwaarden verwerkt Buitenland-Mobiel.nl  de persoonsgegevens ook voor 'marktonderzoek, verkoopactiviteiten en (direct) marketing ten behoeve van de eigen werkzaamheden en/of diensten van Buitenland-Mobiel.nl. 

Ook goedkope dataroaming
Op het gebied van data is Buitenland Mobiel ook voordelig. Gemiddeld betalen Nederlanders zo'n 4 euro per MB, wanneer ze in een EU-land mobiel internetten via laptop of telefoon. En buiten de EU-landen is het nog veel duurder! Zie Vakantiebellen.com voor de exacte tarieven per land en per aanbieder.

Buitenland Mobiel levert een prepaid simkaart, waarbij men in de meeste Europese landen zo'n 90% bespaart op de dataroamingkosten. Met deze simkaart kan men voor 99 cent per dag 50 MB aan data verbruiken. Extra dataverkeer na de bundel kost 1 euro per MB. De kaart is te gebruiken in combinatie met alle simlockvrije hardware zoals 3G toestellen of Dongels.  Het prepaid starters pakket kost 59 euro, inclusief 10 euro 'beltegoed'. De geldigheidsduur is 24 maanden en de geleverde kaart is te gebruiken in 25 landen waaronder Australie, Griekenland,  Frankrijk, Zwitserland en  Turkije.

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2010
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie