Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Buitenland = Binnenland bij Vodafone

Vodafonebellers zijn vanaf 1 juni a.s. aanzienlijk goedkoper uit in 17 landen. Dan introduceert Vodafone namelijk nieuwe tarieven, waarmee klanten ook in het buitenland kunnen bellen tegen het Nederlandse basistarief van 25 cent per minuut en een eenmalig starttarief per gesprek. Zakelijke klanten kunnen vanaf 6 juni profiteren van het nieuwe tarief van 14 cent en een eenmalige starttarief voor mobiel bellen in het buitenland. Vodafone wil hiermee het idee doorbreken dat mobiel bellen in het buitenland duur is en gesprekken dus vooral kort gehouden moeten worden.

Buitenland = Binnenland
Met Vodafone Passport, zoals de nieuwe tarieven heten, belt men in het buitenland tegen het Basistarief van  25 cent per minuut dat in Nederland geldt. Dit is ongeacht of men naar een nummer in zijn vakantieland belt, of naar een vast of mobiel nummer in Nederland. Per gesprek geldt een eenmalig starttarief van een euro ( € 0,99 om precies te zijn). Bijvoorbeeld, u bent op vakantie in Spanje en belt mobiel 5 minuten naar Nederland. U betaalt hiervoor straks € 2,24 in vergelijking tot € 4,75 voorheen. Voor zakelijke klanten geldt een eenmalig starttarief van € 0,83 (excl. BTW) en een tarief per minuut van 14 cent (excl. BTW). Bijvoorbeeld, een zakelijke klant die vanuit Engeland naar zijn kantoor in Nederland belt, betaalt nu voor een mobiel gesprek van 5 minuten € 1,53 in vergelijking tot € 3,60 voorheen.

Ook het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland is aanzienlijk goedkoper geworden. Met name voor lange gesprekken hoeft men niet meer het ergste te vrezen voor z'n telefoonnota bij thuiskomst! Voor het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland betaalt de consument voortaan alleen een starttarief van 99 cent zonder verdere kosten per minuut. Bijvoorbeeld, u ontvangt een gesprek van 10 minuten als u op vakantie bent in Griekenland. Voorheen kostte dit gesprek u € 5,50, maar nu slechts 99 cent. Voor zakelijke klanten geldt bij het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland het eenmalige starttarief van 83 cent zonder verdere kosten per minuut. Een zakelijke klant die bijvoorbeeld tijdens een buitenlandse conferentie in Duitsland door zijn secretaresse wordt gebeld, betaalt voor een mobiel gesprek van 10 minuten nu slechts 83 cent in tegenstelling tot voorheen € 4,20.

Iedere Vodafone klant profiteert van deze nieuwe tarieven als hij of zij in het buitenland via een Vodafone (partner)netwerk belt of gebeld wordt. Dat kan vanaf 1 juni met Vodafone Passport in 17 landen in drie continenten: Albanië, Australië, België (Proximus), Duitsland, Frankrijk (SFR), Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Malta, Nieuw-Zeeland, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland (Swisscom). Wie naar een ander vakantieland gaat of via een ander netwerk belt dan hierboven genoemd, profiteert dus niet van de nieuwe tariefstructuur.

Op de grote internationale vliegvelden en in reisbrochures zal in de komende maanden onder de titel 'The Vodafone Travel Promise' uitgebreid aandacht worden besteed aan mobiel bellen in het buitenland. In Nederland wordt in de campagne "Duidelijk Vodafone" nu ook 'Buitenland = Binnenland' aan 'Vaste Tarieven' en 'Gratis inzicht in je verbruik' toegevoegd.

Wie zich als bestaande klant wil aanmelden voor het Vodafone Passport tarief kan dat vanaf 1 juni 2005 doen door het sturen van een gratis SMS naar nummer 4444 met de tekst AAN of via de Klantenservice 1200. Nieuwe klanten vanaf 1 juni 2005 krijgen standaard de beschikking over Vodafone Passport. Voor klanten met een abonnement op basis van de nieuwe tarieven (vanaf 9 mei 2005): € 0,99 + €0,25 per minuut. Betalen per seconde en gesprekken korter dan een minuut worden gefactureerd voor één minuut. Deze afrekenmethode geldt overigens ook voor de nieuwe binnenlandse tarieven. Wie een abonnement heeft van vóór 9 mei 2005: € 0,99 + 0,20 per minuut naar Vodafone Nederland mobiele nummers, + 0,30 per minuut naar vaste lijn nummers of mobiele nummers van andere operators in Nederland. Zij betalen per seconde met een starttarief van € 0,06.

N.B. Het is vooralsnog niet mogelijk de nieuwe Passport tarieven op Vakantiebellen.com in te voeren. Vanwege het feit dat Vodafone als eerste en enige aanbieder  starttarieven hanteert voor bellen in het buitenland, zullen er eerst technische aanpassingen plaats moeten vinden.

Gepubliceerd: maandag 23 mei 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie