Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Budget smartphone opnieuw bij Aldi

door Jeanet Woldring

Supermarktketen Aldi brengt een eerder uitgebrachte, voordelige Wolfgang smartphone opnieuw op de markt. Het gaat om de AT-AS40D die vanaf zaterdag 17 augustus in de schappen ligt. Het was in mei het eerste Android toestel met een snelle processor voor 100 euro. De voorraad was toen zeer snel uitverkocht, zoals ook bleek uit reacties op Bellen.com. 

Aanhoudende vraag budget smartphones
Naar eigen zeggen komt Aldi tegemoet aan de aanhoudende vraag naar budgettelefoons.Volgens Aldi lijkt de economische crisis lijkt geen vat te hebben op de vraag naar budget smartphones. "Ook consumenten die kwaliteit vooropstellen, worden steeds kritischer ten aanzien van de prijs." dit zou de reden zijn om dit model opnieuw op de markt te brengen.

Wolfgang was het eerste merk dat een Android-toestel met een snelle processor voor een prijs van onder de honderd euro leverde. Inmiddels heeft Wolfgang een complete productlijn en is naar eigen zeggen uitgegroeid tot een gevestigd merk met een substantieel marktaandeel.

'Aldi-telefoon' 
In de vakpers wordt Wolfgang ook wel de 'Aldi-telefoon' genoemd. Volgens Technieuws.com heeft Wolfgang met de AT-AS40D een prima smartphone uitgebracht welke geschikt is voor de budget- en midrange markt. "Dagelijkse toepassingen zoals internetten, Whatsapp, Facebook en diverse lichtere apps draaien prima op deze budget smartphone," aldus Technieuws. Leverancier van Wolfgang is Ambiance Technology. Het bedrijf heeft eigen productielocaties in China en kan daardoor volgens oprichter en mede-eigenaar Eric Schouten snel inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen. "We hebben geen hoge marketingbudgetten of dure infrastructuur zodat we dezelfde kwaliteit kunnen bieden als de grote merken tegen een aanzienlijk lagere prijs."

Simlockvrij en dual-sim
De Wolfgang AT-AS40D is simlockvrij en beschikt over de voor Wolfgang inmiddels karakteristieke dualsim-mogelijkheid. De toestellen zijn geschikt voor NL-Alert, hebben zeer lage SAR-waarden en zijn uitgerust met de geluidsbegrenzer die in Europese wetgeving is vastgelegd om gehoorbeschadiging te voorkomen. De prijs van de AT-AS40D is 99,99 euro.

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2013
Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie