Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Budget Phone nu ook 1 laag tarief voor heel Nederland

Budget Phone Company heeft per 20 februari haar tarieven fors verlaagd en de tariefstructuur vereenvoudigd. Voortaan belt men via dit carrier selectbedrijf voor één tarief door heel Nederland. Bovendien kan men met de Club Card voordelig bellen vanuit heel Europa. 

Budget Phone CPS bellers betalen overdag voortaan 2,5 cent  en 's avonds 1,3 cent per minuut  door heel Nederland. 's Nachts en in het weekend kost per minuut  0,9 cent en het starttarief is 4 cent. Degenen die 1684 voor het te bellen nummer toetsen, betalen overdag voortaan 3,6 cent, 's avonds, 's nachts en in het weekend 1,8 cent per minuut, terwijl het starttarief 4,54 c. bedraagt.

Door heel Nederland betekent dat men in de eigen regio tegen hetzelfde tarief belt als erbuiten. Anders gezegd: het maakt voor de prijs niet uit of je naar je buurman of naar iemand aan de andere kant van Nederland belt.  Tot dusver waren EduTel en Universal Telecom de enige aanbieder die deze eenvoudige - inmiddels alweer enige jaren geldende tariefstructuur hanteert.  

Ter info voor degenen die 'minuutprijzen' en 'starttarieven' van het bellen op het vaste net niet zo op hun netvlies hebben, even kleine vergelijking. De goedkoopste carrier select aanbieders wat betreft het starttarief zijn 3U Telecom en EurExcel (afrekening per minuut!), die helemaal niks vragen voor het tot stand brengen van een verbinding. De duurste op dit gebied is Vartec met 6 cent, waardoor deze aanbieder 0,9 cent boven KPN BelBasis zit. Overigens is er nog een aanbieder die hogere starttarieven hanteert dan KPN! Budget Phone zit met 4 cent bij de Top Tien in onze tariefvergelijking, die sinds enige tijd standaard gesorteerd is op het starttarief. Wordt op 'tarieven buiten de regio' gesorteerd, dan staat Budget Phone CPS zelfs bij de Top 3! Opgemerkt moet worden dat er voor het bellen binnen de regio wel zo'n acht CPS aanbieders goedkoper zijn. Wie dus voornamelijk in eigen regio belt, is niet het meest voordelig uit met deze aanbieder.

Overigens is de gunstige prijsstelling niet het enige voordeel wat het belbedrijf te bieden heeft. Line Kofoed, een van de directeuren van Budget Phone Company formuleert het zo: "Ons abonnement heeft heel wat extra's: facturen en realtime belgegevens op internet, een zeer bereikbare superhelpdesk, en een telefoonkaart waarmee je vanaf mobiel en in heel Europa zeer voordelig kunt bellen. Allemaal zaken die samen met de nieuwe tarieven een gratis abonnement bij ons nu extra aantrekkelijk maken."

Wie gebruik wil maken van de goedkoper bellen service van Budget Phone kan zich hier online gratis aanmelden. Desgewenst kunt u de dienst Carrier Pre Select gaan activeren waardoor van de nog lagere tarieven geprofiteerd kan worden. Bovendien krijgt u op de eerste rekening een eenmalige korting van vijf euro. Overigens kunnen Budget Phone bellers ook buitenshuis profiteren van lage tarieven. Met de Budget Phone telefoonkaart kunt u ook heel goedkoop in het buitenland vanaf uw mobiele telefoon bellen. De kaart is vanaf een mobiele telefoon met abonnement te gebruiken in tien Europese landen. Men betaalt dan slechts 28 tot 34 eurocent per minuut voor een binnenlands gesprek of een gesprek vanuit dat land naar Nederland toe. Daarmee worden de torenhoge roamingkosten (soms enkele euro`s per minuut) omzeild die mobiele aanbieders normaal gesproken berekenen. Abonnees van alle providers (behalve T-Mobile) kunnen de gratis inbelnummers gebruiken. Op www.vakantiebellen.com kunnen de tarieven vergeleken worden voor het bellen in en vanuit het buitenland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie