Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Budget Phone met gratis internetbellen

Budget Phone Company uit Leiderdorp heeft vorige week Talkin’2Ya  geïntroduceerd.  Het is een compleet telefoniepakket voor internet, met onderling gratis bellen. Deze vorm van internetbellen wordt ook wel VOIP genoemd.

Met Talkin’2Ya  krijgt men voor minder dan twintig euro twee internettelefonie-accounts, compleet met voicemail en telefoonnummer in de woonplaats van de beller. Onderling bellen is gratis en men kan gebeld worden door gewone telefoons. Wanneer naar  een gewone telefoon gebeld wordt, gaat het gesprek voor het laatste deel over het ouderwetse telefonie-netwerk. Dat kost meestal enkele centen* per minuut, wat vooruit (prepaid) betaald kan worden met de zogenaamde Budget Phone Card, een telefoonkaart die in Nederland bij zo’n 5000 verkooppunten te krijgen is. Achteraf (postpaid) betalen kan ook: men neemt dan een postpaid telefoonnummer en het verschuldigde bedrag wordt maandelijks via automatische incasso voldaan. Budget Phone Company adviseert een postpaid telefoonnummer te nemen, zodra men meer dan vijf euro per maand verbelt. Aan een postpaid telefoonnummer zijn geen abonnementskosten verbonden en er gelden lagere tarieven dan bij  prepaid.  *Bellen binnen Nederland kost 's avonds bijvoorbeeld één cent per minuut. Klik hier voor de overige tarieven

Talkin’2Ya is ondermeer verkrijgbaar via internet. ‘Het pakket is gebaseerd op de laatste open source software, waardoor direct ook internetbellers over de hele wereld gratis bereikbaar zijn. Omdat het belpakket inclusief telefoonnummer en voicemail is, hebben bijvoorbeeld jongeren die nu thuis de telefoon met anderen delen er met Talkin’2Ya meteen een volwaardige telefoon-aansluiting bij. En voor wie definitief wil overstappen op internettelefonie hebben we een postpaid variant met voor minder dan honderd euro een aanbod van de laatste internettelefoons.’ vertelt directeur Alexander Blom van Budget Phone Company. 

Budget Phone Company, die sinds 1996 telefonie aanbiedt in de vorm van carrier selectie-abonnementen en één van de grootste marktpartijen op het gebied van prepaid telefoonkaarten is, verwacht  dat over een paar jaar iedereen via internet belt. Enerzijds omdat het goedkoper is, anderzijds omdat het veel meer mogelijkheden biedt. 'Maar er is geen enkele reden waarom consumenten niet nu al van die voordelen zouden profiteren, al is het bijvoorbeeld alleen maar om de kosten van hun KPN-abonnement uit te sparen.’ aldus Alexander Blom.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie