Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Browsen via streepjescode met de gsm

door Jeanet Woldring

Maak met de camera in je gsm een foto van een soort streepjescode. De browser in de telefoon roept vervolgens automatisch een website op. In Japan is dit al volledig ingeburgerd maar in Nederland is het gloednieuw.

Dat zegt Michel van Velde van het Utrechtse bureau One Shoe. Hij introduceerde de zogenoemde Quick Response-code (QR) in Nederland. De code is een vierkante afbeelding van een blokjespatroon. De meeste cameratelefoons van Nokia kunnen de code al herkennen en voor veel andere merken is software beschikbaar.

In Utrecht staat het eerste huis te koop met op het bord van de makelaar een QR-code. Wie de code fotografeert komt direct op een speciale mobiele website waarop allerlei informatie over het huis is te vinden, zoals foto's van het interieur. De QR-code is sinds kort ook te vinden op een aantal wokproducten van Go-Tan. Een fotootje van de code leidt naar een miniwebsite met recepten.

Van Velde verwacht een explosieve groei van het gebruik van de QR-code's. Ze zijn bijvoorbeeld ook toepasbaar op visitekaartjes, T-shirts of bioscoopaffiches. 
Bron: ANP

Zie ook: Toestelwijzer
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie