Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Breedband steeds sneller

door Jeanet Woldring

De snelheid van breedbandinternet neemt steeds verder toe. Nederland behoort wereldwijd tot de koplopers.
 
Hier was de gemiddelde snelheid van een breedbandaansluiting, zoals ADSL of kabelinternet, in het eerste kwartaal van 2009 zo'n 5,4 Mbps.

Nederland staat daarmee op de zevende plaats van de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door Zuid-Korea (11 Mbps) en Japan (8 Mbps). De Verenigde Staten staan met 4,2 Mbps op de 18e plek.

Sneller
Ongeveer een op de vijf internetaansluitingen wereldwijd heeft nu een snelheid van 5 Mbps of meer, een toename van 20 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De cijfers zijn afkomstig van internetbedrijf Akamai, dat wereldwijd netwerk- en hostingdiensten levert en zo in staat is om de ontwikkeling te meten.

Kabels
In een ieder kwartaal verschijnend rapport zegt Akamai te verwachten dat de groei van breedbandinternet vooral in ontwikkelingslanden de komende periode sneller zal gaan. Dat is bijvoorbeeld te danken aan het toenemende gebruik van wimax, een vorm van snel draadloos internet, en de aanleg van datakabels die de internetverbindingen van onder meer Afrika sterk zullen verbeteren.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie