Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brandbrief KPN over open kabel

4 reacties

KPN-baas Ad Scheepbouwer wil dat telecomwaakhond Opta de kabelsector en zijn bedrijf ‘gelijk’ worden behandeld. Het telecomconcern probeert al jaren toegang te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Ondertussen moet KPN wel iedereen tot haar netwerk toelaten. Dat staat in een brief die Scheepbouwer naar de Opta heeft gestuurd.

’Steeds meer klanten stappen over naar de kabel om daar te gaan bellen, maar wij mogen er niet op. Ons marktaandeel zakt nu zo snel dat onze rentabiliteit in gevaar komt en daardoor de werkgelegenheid’, aldus de KPN-topman.

KPN is al jaren bezig met wat Scheepbouwer een ‘radeloos gevecht’ noemt. Het bedrijf voerde onder meer een kort geding tegen de staat, om de ongelijkheid aan de kaak te stellen. Maar volgens Scheepbouwer wordt het bedrijf steeds terugverwezen naar de Opta, en die doet niets.

De kabelsector is niet onder de indruk van het zoveelste dreigement van KPN, zo meldt het AD. ‘Alle rechtszaken over dit onderwerp hebben ze verloren. Als KPN nu eens beter zijn werk gaat doen, dan hebben ze de kabel niet nodig’, zegt Rob van Esch, directeur van NLkabel.

Bron: Adformatie/Radio.NL

Zie ook: Bellen via de kabel en Bellen via internet
 

Reacties (4)

Geplaatst door: Bennie M ()

"meneer" Ad moet niet zo zeuren alleen kleine kinderen reageren op deze wijze, hij vergeet een ding dat Kpn in de tijd dat het nog een staatsbedrijf was door de staat werd beschermd als een klein kind door de moeder. Het zelf installeren van een stekker werd al als crimineel gedrag gezien. Dat de kabellaars Kpn weigert hebben ze groot gelijk in, Als Kpn zo goed is als ze zeggen dan ging toch niemand voor internet+bellen naar de kabelmaatschappij. Zeker op het gebied van prijs/kwaliteit kunnen ze op geen enkele wijze concureren met de kabelmaatschappijen, bij vergelijkbare paketten zijn ze wel tot 3x duurder. Al met al ben ik heel erg blij niet bij Kpn te zitten scheelt op jaarbasis een hoop centen.

Geplaatst door: rene ()

ja

Geplaatst door: Benjamin ()

Mag jij Ad zeggen tegen Dhr. Scheepbouwer?

Geplaatst door: rene ()

Ben het niet vaak met Ad eens maar op dit punt volledig. Het is belachelijk dat we in Nederland eigenlijk een nieuw monopolie aan het creeeren zijn en ik vraag me af of Ad met deze vraag niet beter naar Brussel kan stappen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie