Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brandbrief KPN over open kabel

KPN-baas Ad Scheepbouwer wil dat telecomwaakhond Opta de kabelsector en zijn bedrijf ‘gelijk’ worden behandeld. Het telecomconcern probeert al jaren toegang te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Ondertussen moet KPN wel iedereen tot haar netwerk toelaten. Dat staat in een brief die Scheepbouwer naar de Opta heeft gestuurd.

’Steeds meer klanten stappen over naar de kabel om daar te gaan bellen, maar wij mogen er niet op. Ons marktaandeel zakt nu zo snel dat onze rentabiliteit in gevaar komt en daardoor de werkgelegenheid’, aldus de KPN-topman.

KPN is al jaren bezig met wat Scheepbouwer een ‘radeloos gevecht’ noemt. Het bedrijf voerde onder meer een kort geding tegen de staat, om de ongelijkheid aan de kaak te stellen. Maar volgens Scheepbouwer wordt het bedrijf steeds terugverwezen naar de Opta, en die doet niets.

De kabelsector is niet onder de indruk van het zoveelste dreigement van KPN, zo meldt het AD. ‘Alle rechtszaken over dit onderwerp hebben ze verloren. Als KPN nu eens beter zijn werk gaat doen, dan hebben ze de kabel niet nodig’, zegt Rob van Esch, directeur van NLkabel.

Bron: Adformatie/Radio.NL
 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie