Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bond verliest rechtzaak Vodafone en T-Mobile

door Jeanet Woldring

De Consumentenbond heeft een kort geding tegen Vodafone en T-Mobile over sms-diensten verloren. De telecombedrijven hoeven niet te stoppen met een betalingssysteem dat voor de afrekening van deze diensten zorgt. 

De rechtbank in Den Haag deed dinsdag uitspraak in een zaak die door de Consumentenbond was aangespannen. Het kort geding maakte onderdeel uit van een campagne van de bond tegen 'sms-terreur'. Volgens de bond klagen klanten van telecombedrijven veel over dure abonnementen voor sms-diensten. Jongeren zouden zijn gelokt met misleidende reclames.

Het betalingssysteem van Vodafone en T-Mobile zou er volgens de Consumentenbond voor zorgen dat klanten nauwelijks hun geld terug kunnen krijgen. De telecombedrijven verdedigden zich dat het systeem, dat geld int namens de aanbieders van de sms-diensten, al veertien jaar wordt gehanteerd.

De voorzieningenrechter oordeelt dat een verbod te grote gevolgen heeft. Ook heeft de bond niet aangetoond dat er op grote schaal misbruik wordt gemaakt van het betalingssysteem. Het kort geding richtte zich vooral op misbruik door één aanbieder van een sms-dienst.

De rechter eist dat de Consumentenbond binnen 24 uur na betekening van het vonnis een persbericht van vorige maand rectificeert waarin het kort geding werd aangekondigd. De bond moet daarin laten weten dat niet is aangetoond dat Vodafone en T-Mobile ''enige blaam'' treft.

Vodafone en T-Mobile lieten weten blij te zijn met de uitspraak. Los van deze rechterlijke uitspraak blijft T-Mobile de discussie rondom sms-diensten serieus volgen en zet zich in om de transparantie van SMS-reclames te verbeteren. De verscherpte SMS-Gedragscode die per 1 maart aanstaande in werking treedt, biedt hiertoe alle mogelijkheden.


Vodafone gaat de sms-problematiek zelf ook harder aanpakken. Zo worden bijvoorbeeld nieuwe, strengere contractafspraken gemaakt met bestaande en nieuwe platformhouders. Hierdoor kunnen bedrijven die zich schuldig maken aan misleidende reclame geweerd worden en wordt overlast ‘aan de poort’ van het netwerk voorkomen. Tevens gaat Vodafone de bestaande SMS dienstenfilter prominenter onder de aandacht brengen van klanten. Hiermee kunnen ouders bijvoorbeeld het mobiele nummer van hun kinderen afsluiten voor sms-abonnementsdiensten.

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie