Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bond in actie tegen sms-diensten

door Jeanet Woldring

De Consumentenbond spant 18 januari een kort geding aan tegen Vodafone en T-Mobile   die in opdracht van aanbieders van sms-diensten „klakkeloos geld afschrijven” voor betaalde sms’jes. Het gaat om bijvoorbeeld spelletjes, beltonen of stemrondes bij tv-programma’s.

Ongevraagd afschrijven
De Consumentenbond daagt Vodafone en T-Mobile, maar stelt dat het de gehele telecombranche wil aanpakken. De telecombedrijven zouden geld afschrijven voor ongevraagd ontvangen sms-berichten. Vaak gaat het om relatief kleine bedragen, stelt de bond. Op de telefoonrekening vallen die consumenten nauwelijks op.

„Het huidige systeem met door de branche zelf opgestelde gedragsregels werkt niet”, zegt directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Verder lijden bellers volgens de bond vaak schade als gevolg van onduidelijke en misleidende reclame voor sms-diensten. Zij denken vaak dat een dienst gratis is of eenmalig iets kost, maar vaak zitten zij vast aan een abonnement. De Consumentenbond pleit voor strengere regelgeving.

SMS Gedragscode
Vodafone weerspreekt de beschuldiging dat het klakkeloos geld incasseert van klanten. De telco verwijst naar de zogeheten SMS Gedragscode, die waarborgen zou bieden om te voorkomen dat mensen onterecht betalen voor de diensten. Het bedrijf is het met de Consumentenbond eens dat misleidende reclame streng moet worden aangepakt.

Lees ook: Vodafone beschermt klanten tegen ongevraagde sms-berichten

Kan ik betaalde SMS abonnementsdiensten blokkeren? (FAQ)

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2010
Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie