Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Boetes voor nummerinformatiediensten Tele2 en KPN

1 reactie

OPTA heeft Tele2 en KPN boetes opgelegd wegens het overtreden van de regels voor het gebruik van nummerinformatiediensten. Eerder waren al diverse waarschuwingen uitgedeeld aan bedrijven en ook lasten onder dwangsom opgelegd om overtredingen te stoppen, om zodoende de introductie van de nieuwe nummerinformatiediensten zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

In het voorjaar van 2007 is de markt voor nummerinformatie, die tot die tijd werd verstrekt via het telefoonnummer 118, vrijgegeven voor concurrentie. Bestaande en nieuwe aanbieders konden vanaf dat moment allemaal gelijktijdig van start met het geven van nummerinformatie, via viercijferige nummers beginnend met 18. Een twintigtal bedrijven heeft van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Enkele daarvan hielden zich niet aan de regels voor het gebruik van deze telefoonnummers. OPTA heeft uiteindelijk aan Tele2 en KPN boetes opgelegd. 

Zo verbond Tele2 haar klanten die naar andere nummers uit de nummerreeks 18xy belden, door met haar eigen nummerinformatiedienst. Hiermee heeft ze het vertrouwen van de consument in de telefonie in Nederland ernstig beschadigd, aldus de toezichthouder. Tele2 heeft hiervoor een boete van 200.000 euro gekregen. 

KPN gebruikte bij de introductie van haar informatiedienst het nummer voor een belspel. Dat is niet in overeenstemming met het doel van de dienst, namelijk het geven van inlichtingen over telefoonnummers, terwijl voor belspellen alleen 090x-nummers gebruikt mogen worden. De boete hiervoor bedraagt 100.000 euro. Ook kregen klanten van KPN, die tijdens de overgangsfase het nummer 118 belden, een boodschap per SMS waarin reclame werd gemaakt voor het nieuwe nummer van KPN. Dit is in strijd met de regels, die juist bedoeld zijn om alle nummerinformatiediensten een gelijke kans te geven. OPTA heeft KPN hiervoor beboet met € 120.000 .

Wie voor 1 april 2007 een telefoonnummer zocht, kon terecht bij het nummer 118. Dit nummer was aan netwerkbeheerders toegekend en consumenten die 118 belden kwamen bij de informatiedienst van hun telefoonaanbieder uit. Aanbieders zonder eigen netwerk moesten het doen met een lang 8-cijferig informatienummer. Er waren geen korte telefoonnummers beschikbaar om de concurrentie met 118 aan te gaan. In 2006 heeft het ministerie van Economische Zaken daarom besloten een nieuwe reeks telefoonnummers in het leven te roepen (1800 t/m 1899, behalve het nummer 1818). Inmiddels kunnen consumenten, ongeacht hun telefoonabonnement, kiezen uit meer dan tien telefonische nummerinformatiediensten die verschillen in kwaliteit en prijs.

Klik hier voor de tariefvergelijking nummerinformatiediensten

Meer informatie: Nummerinformatiediensten

Reacties (1)

Geplaatst door: Roland ()

Wanneer je met je vaste lijn (KPN) 118 belde hoorde je ook dat je terecht kon bij 1888. Dat was ook helemaal niet de bedoeling. Verder heeft KPN telecom alweer 2 jaar geleden er voor gekozen, dat op het moment je een verkeerd nummer in toetst je ook een melding krijgt, dat het nummer niet in gebruik is en je 1888 kan bellen. Wanneer je voorheen een foutief nummer belde was je geen kosten verschuldigd, maar op deze manier wel! Dit geldt alleen naar foutieve nummers buiten je regio, met uitzondering van dat je het netnummer in je eigen regio ook in toetst. Dus als u belt naar 0513123456 kost u dat geldt terwijl het nummer niet eens bestaat. Ik heb dit een enige tijd geleden ontdekt ik weet niet of de KPN nog steeds kosten in rekening brengt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie