Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Boetebedragen checken via mobieltje

Leestijd: 1 minuut

Wie wil weten of de hoogte van de opgelegde boete juist is, kan dat nu ook met zijn mobiele telefoon controleren. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daarvoor een speciale website in gebruik genomen.

De boetebase mobiel is te raadplegen via mobieltjes die geschikt zijn om te surfen op het internet, daarnaast is een abonnement met internetdiensten een voorwaarde. De layout van de website is aangepast aan het kleine scherm van een mobiele telefoon. 

Boetebedragen kunnen al langere tijd bekeken worden op de site van het OM, maar dat was alleen via een gewone internetaansluiting mogelijk. Met bijna duizend bezoekers per dag is dat het bestbezochte onderdeel van de website, stelt het OM.

In de boetebase staan de overtredingen en de bijbehorende boetes van licht strafbare feiten. Nadat een categorie is gekozen voert het programma u via een aantal keuzemogelijkheden stapsgewijs naar het uiteindelijke boetebedrag.

Rijden op een brommer zonder verzekeringsbewijs kost bijvoorbeeld 220 euro. Handheldbellen als autobestuurder is goed voor 130 euro en zich op de openbare weg bevinden met een aangebroken fles of blik alcohol levert een boete op van 50 euro.

Geactualiseerd: donderdag 20 juli 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie