Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Boete voor Pretium Telecom

door Jeanet Woldring

De Consumentenautoriteit heeft Pretium Telecom een boete opgelegd van 87.000 euro omdat de manier waarop de telecomaanbieder klanten werft in strijd is met de wet. Dat heeft de Consumentenautoriteit zaterdag bekendgemaakt.

Ook moet Pretium Telecom zijn wervingspraktijken op last van dwangsommen in overeenstemming brengen met de wet.

Het bedrijf maakt gebruik van callcenters die op grote schaal onaangekondigd consumenten benaderen met een aanbod van een vastnetabonnement. Consumenten hebben hierover geklaagd bij de Consumentenautoriteit.

De waakhond is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat Pretium Telecom zich bij de telefonische wervingsacties niet hield aan de wettelijke regels. Zo werd aan het begin van het telefoongesprek niet duidelijk aangegeven namens welk bedrijf de medewerkers belden en met welk doel. Ook werd onvoldoende informatie gegeven over het abonnement en hoe de consument er weer van af kon komen.

Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit stelt: “Veel consumenten hebben op basis van onvolledige of verwarrende informatie een abonnement afgesloten.” Pretium heeft beroep aangetekend. De Consumentenautoriteit  heeft begin december haar besluit al genomen maar Pretium heeft openbaarmaking daarvan via de rechter willen voorkomen. Het bedrijf heeft de uitspraak, die komende week werd verwacht, echter niet meer afgewacht, en vrijdagavond de door haar gestarte procedure stopgezet.

Ook plaatste het zaterdag paginagrote advertenties in landelijke dagbladen waarin het bedrijf het onderzoek  flink onder vuur neemt. Letterlijk stelt Pretium: “De Consumentenautoriteit manipuleert met onderzoeksresultaten”.

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken liet in reactie weten blij te zijn dat de Consumentenautoriteit 'in deze vervelende zaak en na lange juridische procedures een besluit heeft kunnen nemen'.

Pretium is sinds 1996 actief in Nederland en naar eigen zeggen na KPN en Tele2 de derde partij op de markt. In het Forum kunt u ervaringen met Pretium lezen en desgewenst plaatsen.

Zie ook: Kassa zaterdag 7 maart

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie