Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Boete voor Lycamobile vanwege te hoge roamingkosten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

lycamobile.gifDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Lycamobile een boete van 196.000 euro gegeven. De telecomprovider liet haar klanten in 2011 en 2012 namelijk te hoge roamingkosten betalen.

De toezichthouder kwam de overtredingen op het spoor door meldingen via haar consumentenloket ConsuWijzer.

Over de boete

De boete is opgelegd voor de activiteiten van Lycamobile op de Nederlandse markt. ACM heeft bij het vaststellen van de boetehoogte meegewogen dat de telefoonaanbieder volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat Lycamobile het te veel ontvangen geld voor zover mogelijk heeft terugbetaald aan gedupeerde klanten.

Over roamingkosten

Roamingkosten betaal je voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland. Sinds 30 april 2016 gelden nieuwe tarieven voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland. Een mobiele beller betaalt de standaard binnenlandse tarieven van de Nederlandse aanbieder. Daarbovenop komt een roamingtoeslag. De Europese Unie heeft vastgesteld welke roamingtoeslagen mobiele aanbieders maximaal in rekening mogen brengen bovenop de normale binnenlandse tarieven van de Nederlandse aanbieder. Het doel van de Europese Unie is om de roamingtoeslagen op termijn helemaal af te schaffen.

Inmiddels houdt Lycamobile zich aan de maximumtarieven voor roaming.

Lees meer over Roaming en Afrekenen in het buitenland

Geactualiseerd: vrijdag 17 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie