Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Boete voor Lycamobile vanwege te hoge roamingkosten

door Jeanet Woldring

lycamobile.gifDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Lycamobile een boete van 196.000 euro gegeven. De telecomprovider liet haar klanten in 2011 en 2012 namelijk te hoge roamingkosten betalen.

De toezichthouder kwam de overtredingen op het spoor door meldingen via haar consumentenloket ConsuWijzer.

Over de boete

De boete is opgelegd voor de activiteiten van Lycamobile op de Nederlandse markt. ACM heeft bij het vaststellen van de boetehoogte meegewogen dat de telefoonaanbieder volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat Lycamobile het te veel ontvangen geld voor zover mogelijk heeft terugbetaald aan gedupeerde klanten.

Over roamingkosten

Roamingkosten betaal je voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland. Sinds 30 april 2016 gelden nieuwe tarieven voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland. Een mobiele beller betaalt de standaard binnenlandse tarieven van de Nederlandse aanbieder. Daarbovenop komt een roamingtoeslag. De Europese Unie heeft vastgesteld welke roamingtoeslagen mobiele aanbieders maximaal in rekening mogen brengen bovenop de normale binnenlandse tarieven van de Nederlandse aanbieder. Het doel van de Europese Unie is om de roamingtoeslagen op termijn helemaal af te schaffen.

Inmiddels houdt Lycamobile zich aan de maximumtarieven voor roaming.

Lees meer over Roaming en Afrekenen in het buitenland

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie