Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Software update voor T-Mobile G1

door Jeanet Woldring

Goed nieuws voor iedereen die de T-Mobile G1 van plan is te kopen of al in huis heeft. T-Mobile komt met een uitgebreide software update waarmee het toestel gelijke tred houdt met de laatste ontwikkeling van het Android besturingssysteem.

De update omvat nieuwe functies, uitbreidingen en verbeteringen. Vanaf begin mei zullen alle nieuwe G1’s van de software zijn voorzien. Bestaande klanten krijgen de update kosteloos en automatisch toegezonden via het mobiele netwerk. T-Mobile zegt later in 2009 zijn assortiment Android toestellen verder te gaan uitbreiden met nieuwe modellen.
 
Nederlandse taal
De update omvat onder meer de beschikbaarheid van de Nederlandse taal in het besturingssysteem.
 
Ook kan de schermweergave automatisch meedraaien als men het toestel een kwartslag draait. Dat gebeurt nu alleen als het toetsenbord uitgeschoven wordt. 

Virtueel toetsenbord
Een andere belangrijke nieuwe functie is het virtuele toetsenbord, waarmee een telefoonnummer of tekst eenvoudig via het scherm kan worden ingevoerd. 

Gebruikers hebben hiermee dus de keuze tussen het virtuele of fysieke QWERTY-toetsenbord. Ook het toetsenbord op het touchscreen is in portrait en landscape beschikbaar.

Filmpjes
De update maakt de G1 geschikt voor het opnemen van filmpjes met behulp van de 3,2 megapixel-camera. Deze kunnen  direct op YouTube worden gezet. Foto's zijn direct te publiceren bij Picasa, net als YouTube een Google-dienst. Andere verbeteringen zijn onder andere de zoomfunctie, de e-mail client en de web browser.

Woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile geeft aan dat  de G1 steeds populairder wordt sinds de lancering op 30 januari van dit jaar. Hoeveel mensen de G1 in Nederland al hebben aangeschaft, laat het bedrijf niet weten. Klanten lijken een voorkeur te hebben voor de zwarte variant (73%). Het toestel valt meer in de smaak bij mannen (72% van de klanten).

TOESTELWIJZER voor prijzen en abonnementen 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie