Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bij wie scoor je het goedkoopste mobiele abonnement?

door Jeanet Woldring 6 reacties Leestijd: 3 minuten

Welke provider biedt  het goedkoopste mobiele abonnement? Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel en sim only’s. Benieuwd welke provider het voordeligst is voor de gemiddelde mobiele beller?

Welke provider biedt het goedkoopste mobiele abonnement

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het derde kwartaal van 2017 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 120 minuten, 10 sms’jes en 1,5 GB per maand. Daarmee is het dataverbruik met 100 MB toegenomen in vergelijking met het tweede kwartaal.

Voordeligste provider voor 120 min+10 sms+1500 MB (1,5 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor een maand, één jaar en twee jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Youfone, Simpel en Ben het voordeligst

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak maar 1 euro per maand. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
2 jaar

Logo Simpel

Verdubbeldagen - 500 min en 2GB

€ 8,33

Logo Ben

300 min of sms met 2,5 GB

€ 11,62 
1 mnd

Logo Youfone

275 min/sms maand met 2.5 GB

€ 11,91 n.v.t.
1 jaar

Logo Simpel

Verdubbeldagen - 500 min en 2GB

€ 11,67

Logo hollandsnieuwe

2000 MB/min/sms

€ 14,50

Een sim only voor nog geen 9 euro per maand!

Voor € 8,33 euro per maand (berekende kosten) krijg je bij Simpel een sim only abonnement met 500 minuten, onbeperkt sms en 2GB. Dankzij de actie'Verdubbeldagen' krijg je een verdubbeling van de inhoud van het abonnement. Voor iets meer dan een tientje (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Ook voor een sim only contract van 1 jaar ben je dankzij de actie het voordeligst uit bij Simpel.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider Ben. Voor een gemiddelde maandprijs van 11,62 euro krijg je 300 min of sms met 2500 MB. Bij hollandsnieuwe koop je het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld 14,50 euro. Je krijgt hier 2000 MB's of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. 

Je eigen belprofiel invullen?

Ga naar de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (6)

Geplaatst door: Joop ()

En hoe zit het met 4G in het buitenland met al deze goedkope aanbieders? Ik heb zelf een abonnement bij Simyo en hun 4G-buitenland is om te huilen.

Geplaatst door: Atje Patatje ()

Ik ben zeer tevreden over Simpel. Elke provider is duur als je buiten je bundel gaat. Waarom Simpel? Het plafond wat je kunt instellen is perfect. Je kosten zullen nooit hoger zijn als je ingesteld plafond. Mijn abonnement is 17.50 euro per maand. Mijn plafond staat ingesteld op 20 euro. Dus mijn rekening is dus nooit hoger dan 20 euro. Je bepaald het zelf.

Geplaatst door: R ()

Laat je inderdaad niet verleiden door de laagste prijs. Simpel telt inderdaad voor alles (terecht en onterecht) extra... goedkoop is duurkoop. Bij Hollands nieuwe weet je precies waar je af en aan bent.. je betaald nooit niet meer dan je maandelijkse kosten tenzij je zelf opwaardeerd.

@ Henk hoe ben je na 10 maanden overgestapt.. ik ben het na 2 maanden al beu...

Geplaatst door: Henk ()

Sorry maar in mijn reactie hieronder ipv simpel bedoel ik Youfone.
Dus youfone is echt gaar.
Van simpel weet ik het niet.

Geplaatst door: Henk ()

Ik zat bij Hollands Nieuwe maar ben naar simpel gegaan omdat HN iets duurder werd en de voorwaarden iets ongunstiger werden.
Ben na 10 maanden weer terug gekeerd. Simpel is echt schandalig. Werd echt genaaid toen ik even naar Azië ging . volgens hun heeft mijn telefoon daar contact gemaakt met internet. Heb dat daarvoor nooit eerder meegemaakt. Nooit meer simpel.

Geplaatst door: Jan van Hamburg ()

Beetje jammer dat u met uw advies komt over you fone heb daar een sim.only abonnemet gehad heeft mijbakken met geld gekost met hun ondoorzichtige gerommel als ik een sim only afsluit voor 12.50 dan verwacht ik dat ik binnen mijn bundel dat ook betaal nou echt niet ik zou zeggen probeer het eens uit .

Wat een bagger zooi daar neer nooit neer

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie