Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bezoekers WK verbellen miljoenen euro`s

Leestijd: 2 minuten

Voetbalfans geven de komende weken tijdens het wereldkampioenschap in Duitsland ruim 36 miljoen euro's uit aan mobiele telefoongesprekken en het versturen van sms-berichten. Dat heeft het Britse Informa Telecoms & Media berekend.

Het onderzoeksbureau gaat ervan uit dat elke fan gemiddeld 36,50 euro uitgeeft aan mobiele telefoonkosten. Het verwacht meer dan een miljoen bezoekers aan het WK, dat aanstaande vrijdag begint en een maand duurt.

Volgens de onderzoekers zullen vooral bellers van buiten de Europese Unie duur uit zijn. Een Braziliaan moet 3,50 euro per minuut betalen om naar huis te bellen vanuit Duitsland. Europeanen zouden kunnen profiteren van aanbiedingen van onder meer Vodafone* en Orange*.

Zoals bekend verondersteld is bellen in het buitenland bijzonder duur. Dat komt omdat bellers in het buitenland geen gebruik kunnen maken van het netwerk van hun eigen telefoonmaatschappij. Bedrijven die in het buitenland gesprekken afhandelen, berekenen een hoog tarief door aan het telecomconcern bij wie de beller een abonnement heeft.

Meer informatie over bellen en sms-en in en vanuit Duitsland: Vakantiebellen.com
 
* Vodafone: buitenland bellen fors goedkoper Vodafone Passport is een dienst waarbij Vodafone klanten in 19 vakantielanden hetzelfde betalen als het Nederlandse basistarief plus 99 cent per gesprek. Wie in het buitenland gebeld wordt, betaalt eenmalig 99 cent per gesprek, hoe lang dat gesprek ook duurt.  
* Bel of sms goedkoop op reis met Orange twee nieuwe voordeelbundels van Orange waarbij abonnees voordelig internationale belminuten en sms'jes in kunnen kopen.

Geactualiseerd: woensdag 7 juni 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie