Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bezit mobieltjes gestegen, belminuten gedaald

Vier van de vijf personen van 13 jaar en ouder bezit momenteel een mobieltje. Het mobiele telefoonbezit is in ruim vier jaar tijd met 25,9 % toegenomen. In 2000 had iets meer dan de helft van de Nederlanders een mobieltje, nu is dat 81,1%. Dat blijkt uit resultaten van onderzoeksbureau ITC International over het derde kwartaal 2004.

De gemiddelde uitgaven van abonnees zijn fors gedaald, van € 59,10 naar € 47,50 gemiddeld per maand, terwijl de gemiddelde uitgaven van de prepaidbellers schommelen. Abonnees van vrijwel alle netwerkaanbieders geven maandelijks minder uit, behalve die van Telfort. De daling zou veroorzaakt worden door de lagere gespreks- en sms-kosten en voor een deel door de vakantieperiode waardoor zakelijke bellers minder belminuten hebben gemaakt,  zo weet WebWereld te melden.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het aantal personen die wisselen van aanbieder blijft stijgen. De prijs is en blijft de voornaamste reden om te switchen. Daarnaast is de bereikbaarheid/dekking voor 9% de belangrijkste reden om voor een bepaald net te kiezen.  De meeste mobiele bellers zijn erg gehecht aan hun nummer en willen bij het wisselen van aanbieder hun 06-nummer dan ook meenemen.

Het gebruik van SMS blijft toenemen en was afgelopen kwartaal hoger dan ooit. De SMS-oorlog van afgelopen zomer heeft z'n uitwerking dus niet gemist. Het is  vooral de groep 15 tot 19 jarigen die tekstberichten verstuurt. Ook het bezit van een WAP-toestel is iets toegenomen: een stijging in vier jaar tijd met 25 %. Het zijn vooral T-Mobile abonnees die een mobieltje met WAP mogelijkheid hebben. 

bron: Mobiele Monitor® 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie