Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Betaaldienst Apple Pay nu ook beschikbaar voor ABN AMRO klanten

door Jeanet Woldring

applepay-abnamro.PNGApple Pay is per vandaag, 15 oktober, beschikbaar gekomen voor ABN AMRO-klanten. De betaaldienst vervangt de pinpas, waardoor je kunt betalen met je iPhone of Apple Watch. ING en Bunq ondersteunen de dienst al langer. De Rabobank stelt de dienst 'binnenkort' beschikbaar.

Contactloos betalen met iPhone of Apple Watchapplepay-applewatch.PNG

Met Apple Pay kun je bij iedere contactloze betaalautomaat betalen met je iPhone of Apple Watch via de Wallet-app, Apples digitale portemonnee voor klantenkaarten. Elke betaling verifieer je met je vingerafdruk, gezichtsherkenning of de draagdetectie van de Apple Watch.

Vervolgens houd je je iPhone of Apple Watch bij de betaalautomaat. Hierdoor is het ook bij bedragen boven de 25 euro niet langer nodig om een pincode in te voeren. Apple Pay is gratis.

Contactloos betalen met je smartphone

Heb je geen iPhone, maar een Android smartphone dan kun je al langer contactloos betalen. Dat wil zeggen betalen zonder contant geld, pincode of pinpas. Je moet dan een speciale app van je eigen bank installeren en activeren. De meeste banken vragen geld voor het gebruik van de contactloze betaalmethode via de smartphone. Alleen bij ING, ABN AMRO en ASN is het gebruik (voorlopig) gratis.

Andere betaalapps

Naast betaalverzoeken via je eigen bank zijn er ook speciale betaalapps zoals Tikkie en Payconiq. Wij hebben een aantal betaalapps op een rijtje gezet waarbij we uitleggen hoe ze werken en wat ze kosten: 
Welke apps zijn er om te betalen met je smartphone?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie