Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Betaal jij teveel voor je mobiele abonnement?

door Jeanet Woldring 3 reacties

Grote kans dat jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement. Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel en sim only’s. Hieruit blijkt dat de prijs per MB gigantisch gedaald is in een jaar tijd! Zonde van het geld als jij nog steeds teveel betaalt. Want waarom duur internetten als het goedkoper kan. Benieuwd welke provider het goedkoopste mobiele abonnement biedt?

Betaal-jij-teveel-voor-je-mobiele-abonnement.jpg

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het vierde kwartaal van 2017 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 120 minuten, 10 sms’jes en 1,5 GB per maand. Hoewel het dataverbruik iets is toegenomen en het sms verkeer licht gedaald is in vergelijking met het derde kwartaal, is het uiteindelijke verschil voor de berekening verwaarloosbaar.

Voordeligste provider voor 120 min+10 sms+1500 MB (1,5 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Youfone, Simpel en Ben het voordeligst

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak niet eens zoveel in vergelijking met een eenjarig contract. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
24 maanden simpel.gif

Kingsize Deal 2GB en 125 min

 € 8,33 ben.gif 

300 min of sms met 2.5 GB

 € 11,62
1 maand youfone.gif 

275 min/sms maand met 1.5 GB

 € 11,75  n.v.t.  n.v.t.
12 maanden

simpel.gif

 Kingsize Deal 2GB en 125 min

 € 11,67

hollandsnieuwe.gif

3000 MB/min/sms met 4G

 € 14,50

Een sim only voor nog geen 9 euro per maand!

Voor € 8,33 euro per maand (berekende kosten) krijg je bij Simpel een sim only abonnement met 125 minuten, onbeperkt sms en 2 GB. Dankzij de Kingsize Deal betaal je slechts 17 cent per MB. In het eerste kwartaal van 2017 was dat nog 75 cent per MB! Voor iets meer dan een tientje (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement bij Youfone. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Voor een sim only contract van 1 jaar ben je door de actie eveneens het voordeligst uit bij Simpel.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider Ben. Voor een gemiddelde maandprijs van 11,62 euro krijg je 300 min of sms met 2,5 GB. Bij hollandsnieuwe koop je het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld 14,50 euro. Je krijgt hier maar liefst 3000 MB of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. 

Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement?

Nu zul je misschien zeggen: 'Ik ben geen gemiddelde beller.' Klopt, de gemiddelde beller bestaat niet. Ga dan naar de Belwijzer en vul je eigen belprofiel in. Of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Dirk ()

Beste Pieter Smit,
Heb jij 2000 GB of 2000MB afgesloten?
2000 GB lijkt mij nogal veel!

Geplaatst door: Pieter Smit ()

Beste Anniek.
Wil ook zo voordelig mogelijk data en bellen.
Ik weet niet waar de fout bij u zit ? Af
Heb net nog een abb. van 2000 GB afgesloten
voor 1 jaar € 11,00 en 3000GB voor € 13,00.
Dat kan allemaal bij Hollands Nieuwe.
(Ik heb geen aandelen)
Maar ik vind wel wanneer je pretendeer onafhankelijk te zijn moet je ook de juiste informatie geven.
Vr.gr Pieter Smit

Opmerking van de redactie op 31-01-2018
Beste Pieter,

Dit nieuwsbericht is niet van vandaag maar van dinsdag 23 januari. In tussentijd is er het een en ander veranderd. Als u in de Top 5 op onze homepage kijkt, zult u zien dat hollandsnieuwe voor 1 jarige contracten op plek 1 staat met € 11 per maand ( 2000 MB/min/sms) en plek 3 met € 13 per maand (3000 MB/min/sms).
Geplaatst door: Moka ()

Dit zijn leuke vergelijkingen maar als je nog vastzit aan je huidige abonnement.........

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie