Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Betaal jij teveel voor je mobiele abonnement?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Grote kans dat jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement. Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel en sim only’s. Hieruit blijkt dat de prijs per MB gigantisch gedaald is in een jaar tijd! Zonde van het geld als jij nog steeds teveel betaalt. Want waarom duur internetten als het goedkoper kan. Benieuwd welke provider het goedkoopste mobiele abonnement biedt?

Betaal-jij-teveel-voor-je-mobiele-abonnement.jpg

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het vierde kwartaal van 2017 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 120 minuten, 10 sms’jes en 1,5 GB per maand. Hoewel het dataverbruik iets is toegenomen en het sms verkeer licht gedaald is in vergelijking met het derde kwartaal, is het uiteindelijke verschil voor de berekening verwaarloosbaar.

Voordeligste provider voor 120 min+10 sms+1500 MB (1,5 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor 1 maand, 12 maanden en 24 maanden. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Youfone, Simpel en Ben het voordeligst

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak niet eens zoveel in vergelijking met een eenjarig contract. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur Sim only Prijs Abonnement Prijs
24 maanden simpel.gif

Kingsize Deal 2GB en 125 min

 € 8,33 ben.gif 

300 min of sms met 2.5 GB

 € 11,62
1 maand youfone.gif 

275 min/sms maand met 1.5 GB

 € 11,75  n.v.t.  n.v.t.
12 maanden

simpel.gif

 Kingsize Deal 2GB en 125 min

 € 11,67

hollandsnieuwe.gif

3000 MB/min/sms met 4G

 € 14,50

Een sim only voor nog geen 9 euro per maand!

Voor € 8,33 euro per maand (berekende kosten) krijg je bij Simpel een sim only abonnement met 125 minuten, onbeperkt sms en 2 GB. Dankzij de Kingsize Deal betaal je slechts 17 cent per MB. In het eerste kwartaal van 2017 was dat nog 75 cent per MB! Voor iets meer dan een tientje (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement bij Youfone. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Voor een sim only contract van 1 jaar ben je door de actie eveneens het voordeligst uit bij Simpel.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider Ben. Voor een gemiddelde maandprijs van 11,62 euro krijg je 300 min of sms met 2,5 GB. Bij hollandsnieuwe koop je het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld 14,50 euro. Je krijgt hier maar liefst 3000 MB of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. 

Weten of jij teveel betaalt voor je mobiele abonnement?

Nu zul je misschien zeggen: 'Ik ben geen gemiddelde beller.' Klopt, de gemiddelde beller bestaat niet. Ga dan naar de Belwijzer en vul je eigen belprofiel in. Of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie