Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bespaar 240 euro met Totaalpakket

door Jeanet Woldring

Een kleine twee miljoen huishoudens en bedrijven laat maandelijks minstens twintig euro liggen, doordat ze afzonderlijke abonnementen hebben voor internet, bellen en televisie. Een combinatieabonnement is goedkoper, leert een berekening op basis van cijfers van het CBS, telecomautoriteit Opta en de vergelijkingssite Bellen.com.

De huishoudens en bedrijven hebben wel breedbandinternet, maar combineren dat abonnement niet met telefoon of televisie. Samen geven de twee miljoen zo een half miljard te veel uit.

Drie losse contracten voor de vaste telefoon (18,48 euro), internet (25) en tv (16,50) kosten het gemiddelde huishouden zo'n zestig euro per maand, zegt Ben Woldring, directeur van de vergelijkingssite Bellen.com.

Een drie-in-éénpakket kost bij HetNet, Ziggo en Tele2 maar veertig euro. Met zo'n totaalpakket kan ook nog eens fors worden bespaard op de gesprekskosten. Bij diverse pakketabonnementen zijn de gesprekken (deels) gratis bij een iets duurder abonnement. Zo zijn bij kabelbedrijf Ziggo voor een vast bedrag van zes euro per maand alle gesprekken 's avonds en in het weekend gratis.

Ruim anderhalf miljoen huishoudens hebben een drie-in-éénpakket, en tweeënhalf miljoen combineren twee diensten: internet met televisie of internet met telefoon. Voor die laatste groep is de te halen maandelijkse bezuiniging door een drie-in-éénpakket zo'n 11,50 euro. Wie internet+bellen (bij KPN 35 euro) heeft en daarnaast een los kabel tv-abonnement (16,50), komt uit op 51,50 aan vaste kosten (tegen veertig voor het totaalpakket).

De combinatieabonnementen inclusief ook de mobiele telefoon zijn daarentegen geen aanrader, zegt Woldring van Bellen.com, "De concurrentie op de mobieltjesmarkt is zo scherp dat je die beter los kunt nemen."

Woldring raadt ook de mensen die hun internetabonnement al jaren hebben lopen aan om dat te vernieuwen. De kosten van een goede verbinding van 2 megabyte zijn gedaald van 35 euro per maand tot 20 à 25 euro.

Bron: GPD BNDeStem

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie