Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bespaar 240 euro met Totaalpakket

door Jeanet Woldring 6 reacties

Een kleine twee miljoen huishoudens en bedrijven laat maandelijks minstens twintig euro liggen, doordat ze afzonderlijke abonnementen hebben voor internet, bellen en televisie. Een combinatieabonnement is goedkoper, leert een berekening op basis van cijfers van het CBS, telecomautoriteit Opta en de vergelijkingssite Bellen.com.

De huishoudens en bedrijven hebben wel breedbandinternet, maar combineren dat abonnement niet met telefoon of televisie. Samen geven de twee miljoen zo een half miljard te veel uit.

Drie losse contracten voor de vaste telefoon (18,48 euro), internet (25) en tv (16,50) kosten het gemiddelde huishouden zo'n zestig euro per maand, zegt Ben Woldring, directeur van de vergelijkingssite Bellen.com.

Een drie-in-éénpakket kost bij HetNet, Ziggo en Tele2 maar veertig euro. Met zo'n totaalpakket kan ook nog eens fors worden bespaard op de gesprekskosten. Bij diverse pakketabonnementen zijn de gesprekken (deels) gratis bij een iets duurder abonnement. Zo zijn bij kabelbedrijf Ziggo voor een vast bedrag van zes euro per maand alle gesprekken 's avonds en in het weekend gratis.

Ruim anderhalf miljoen huishoudens hebben een drie-in-éénpakket, en tweeënhalf miljoen combineren twee diensten: internet met televisie of internet met telefoon. Voor die laatste groep is de te halen maandelijkse bezuiniging door een drie-in-éénpakket zo'n 11,50 euro. Wie internet+bellen (bij KPN 35 euro) heeft en daarnaast een los kabel tv-abonnement (16,50), komt uit op 51,50 aan vaste kosten (tegen veertig voor het totaalpakket).

De combinatieabonnementen inclusief ook de mobiele telefoon zijn daarentegen geen aanrader, zegt Woldring van Bellen.com, "De concurrentie op de mobieltjesmarkt is zo scherp dat je die beter los kunt nemen."

Woldring raadt ook de mensen die hun internetabonnement al jaren hebben lopen aan om dat te vernieuwen. De kosten van een goede verbinding van 2 megabyte zijn gedaald van 35 euro per maand tot 20 à 25 euro.

Bron: GPD BNDeStem

Vergelijk en bestel totaalpakketten op TOTAALWIJZER

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: Anko ()

Ik doe het anders:

Ik heb ook een huisje in Frankrijk, dus hier kabel en daar een schotel.
Caiway opgezegd , en bij Canal + een packetje gekocht uitgebreid , voor 16 Euro.
2 kaarten, in NL een schotel met 4 koppen etc. 2 tuners. Ontvang de hele wereld zowel in Frankijk als in nederland . Ik neem de tuners mee naar Frankrijk.
Vroeger betaalde ik dus en voor de kabel en voor Canal Digitaal , dus dubbel.

ik bel nu veel via Skype kun je beltegoed aanvragen en gewoon via een "toetsenbord" vaste / mobiele nummers bellen en het kost een stuk minder dan via KPN , de verbinding is uitstekend en "handsfree"! via je pc of Laptop.

Als je daarnaast nog een GSM hebt mijn advies doe de vaste telefoon de deur uit.
En neem aleen een ADSL verbinding.
( via Skype kun je ook gebeld worden) !

Vooral vrijgezellen die de vaste telefoon niet echt nodig hebben kan dit een goede besparing zijn.

Dus , schotel of Digitenne ` alhoewel ik geen vriend ben van KPN ` hebben mij een jaar teveel berekend voor een internetdienst die ik niet meer gebruikte , maar ik heb het uiteindelijk gewonnen ! Het teveel betaalde heb ik na 14 maanden strijd terug gekregen. Geen Radar of... maar zelf gedaan, kijk eens op uw bankafschriften of niet iedere maand nog wat afgeschreven wordt, van uw oude abonnement, Kpn heeft bij mij dit niet geannuleerd bij het overgaan naar Surfen EN bellen, ) HETNET `

Skype telefoon www.skype.nl

Een goedkope ADSL lijn.

GSMetje.

Groet, ) ik heb nergens aandelen en hoef gelukkig niet meer te werken.
Ik hoop dat ik Ben een tip heb gegeven om hier verder mee te gaan
Ik herriner mij nog dat Ben op TV was en zijn moeder de `kassa`regelde omdat hij nog op school zat en........hij heeft het goed gedaan !

alle spellingsfouten mag u houden.
Geplaatst door: basf ()

slecht heel slecht, vooral de helpdesk met altijd weer dezelfde oplossingen soms uren eruit en ook wel 3 dagen zonder en nooit sorry of minder betalen. telfort dus...met zijn slechte antwoorden generator reset aan en uit zetten dit is technisch even bellen a` 30 cent per minuut,

Geplaatst door: Pieter de Zeeuw ()

Beste mensen,

Let op de calculaties van Woldring zijn hoewel goed berekend, gebaseerd op GEMIDDELDE GEBRUIKERS. Niet iedereen voldoet aan het GEMIDDELDE profiel.
Ikzelf bel veel naar het buitenland. Doordat de pakketeten hoge tarieven hanteren op het buitenlands telefoonverkeer, slaat het voordeel BIJ MIJ al weer snel om in een NADEEL.

Moraal: eigen situatie altijd goed narekenen (of goed beoordelen of je wel ninen dat gemiddelde profiel valt).

Geplaatst door: Nikos ()

Met een totaalpakket zit je vast aan een provider en dat lijkt mij toch een nadeel wat betreft het overschakelen. Ik heb het gemerkt met aansluitkosten die regelmatig in rekening worden gebracht voor een telefoonlijn.
Daarnaaast is een alles-in-een oplossing in veel gevallen niet voordeliger; neem bijvoorbeeld deze oplossing:
TV: Kpn Digitenne E7,50 per maand
Internet+Bellen (Compuserve): E25,00 per maand

Lijkt mij op een totaal uit te komen van: E32,50 per maand.

Geplaatst door: Ben ()

Is internetten.nl ook in staat tot objectieve berichtgeving?

Wat een onzin wordt hier vermeld, ik mis de nuance!

Opmerking van de redactie op 15-01-2009
De redactie verneemt graag welke `nuance` u mist. Daarnaast zijn we nieuwsgierig waarom u het onzin noemt. Wellicht kunt u dat met sterke argumenten onderbouwen.
Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Allemaal leuk en aardig maar hier is alleen naar prijs gekeken en niet naar K W A L I T E I T .

Ik ken genoeg mensen die spijt als haren op hun hoofd hebben omdat ze zijn overgestapt van ouderwets analoog bellen naar zo`n drie-in-één pakket waar altijd voip-telefonie in zit. Zo ken ik iemad die een 3-in-1 pakket afnam van Tele2: 2 maanden zonder telefoon gezeten. Na die twee maanden kwam een onvriendelijke monteur alles aansluiten. HetNet heeft deze maand zomaar haar beltarieven in één klap met 40% verhoogd. Lekker betrouwbaar dus. En over Ziggo blijft het klachten regenen. Tel uit je winst!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie