Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bereikbaar wordt bekijkbaar bij Vodafone

Vodafone biedt vanaf vandaag als eerste provider in Nederland  UMTS aan consumenten. De dienst is in eerste instantie alleen beschikbaar  in de Randstad, Groningen, Enschede, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht. De introductie van vandaag volgt op de eerdere introducties van Vodafone live! UMTS in Spanje, Italië, Duitsland en Portugal.
 
Vanaf vandaag kunnen klanten elkaar via video telefonie zien en kunnen ze op hun mobiele telefoon kijken naar live televisie, filmtrailers en muziek- en sportclips. 'Bereikbaar wordt bekijkbaar' kopt Vodafone in het persbericht.

In februari van dit jaar introduceerde Vodafone de Mobile Connect UMTS/GPRS Datakaart voor zakelijke klanten. Vodafone heeft na succesvolle testen besloten om de diensten nu aan te bieden aan die klanten die als eerste over het nieuwste willen beschikken.

Vooralsnog biedt Vodafone één toestel aan dat geschikt is voor de dienst: de Z105 van Samsung. Andere toestellen volgen in de herfst. De Samsung Z105 is tot 1 oktober te koop voor €199  samen met een tweejarig abonnement en een UMTS-databundel (50 MB) voor €10 per maand.

Naast het reeds bestaande video messaging bestaan de nieuwe diensten uit video telefonie, live televisie, video streaming van sport- en muziekevenementen en video downloads. Via de nieuwe UMTS diensten hebben klanten toegang tot content op het gebied van sport, nieuws, muziek, games en algemeen entertainment. Ook zullen klanten een betere geluids-, beeld- en videokwaliteit ervaren en zullen zij nog sneller games en ringtones kunnen downloaden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie