5 tips: Zo blijf je bereikbaar tijdens een festival
door Margot Meendering Leestijd: 4 minuten
Het festivalseizoen is weer begonnen. In Nederland heb je dit jaar de keuze uit meer dan 800 festivals. Wanneer je een van die festivals bezoekt, wil je natuurlijk dat je smartphone de dag doorkomt zonder dat de batterij halverwege leeg raakt. In dit artikel geven we je 5 tips om ervoor te zorgen dat je bereikbaar blijft.
Tip 1. Volle powerbank
Zorg ervoor dat je een opgeladen powerbank op zak hebt. Tegenwoordig zijn powerbanks een stuk kleiner dan vroeger; je kunt er dus makkelijk eentje meenemen in je tas of jaszak. Ook bestaan er powerbanks met een zonnepaneel waarmee ze zichzelf kunnen opladen. Met een powerbank van 10.000 mAh kunnen de meeste smartphones 2 tot 3 keer worden opgeladen, afhankelijk van de batterijcapaciteit van je smartphone.
Tip 2. Powershare
Verschillende merken hebben aangekondigd om powershare technologie te introduceren in hun toestellen. De nieuwe Samsung Galaxy S10 beschikt al over deze functie en de verwachting is dat Apple snel volgt. Met de powershare technologie is het mogelijk om een andere smartphone op te laden door hem bovenop een smartphone te leggen die beschikt over powershare. Je smartphone moet wel beschikken over draadloos opladen om gebruik te maken van powershare.
Tip 3. Het oplaadpunt
Veel festivals bieden de mogelijkheid om je telefoon (tegen betaling) op te laden in een kluisje of bij een oplaadpunt. Als je het lange wachten voor lief neemt, is het een prima optie op je smartphone op te laden. Vaak worden USB
poorten gebruikt om je smartphone op te laden. Maar volgens kenners is dit geen goed idee. Een USB poort kan data versturen en kwaadwillenden kunnen via een USB poort je telefoon binnendringen en gegevens stelen of software uploaden. Dat schijnt een koud kunstje te zijn...
Als je toch graag de beschikbare USB-poort gebruikt, kun je een ‘Juice Jack defender’ tussen de USB poort en de oplaadkabel plaatsen. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de USB poort alleen gebruikt kan worden voor het opladen van je smartphone en niet voor het versturen en ontvangen van data. Je kunt natuurlijk ook je eigen oplader meenemen naar het oplaadpunt en een stopcontact gebruiken. Een stopcontact kan geen data versturen en je loopt dus geen risico om gehackt te worden.
Tip 4. Bluetooth, Wifi en GPS en andere instellingen
Op je smartphone staan Bluetooth, Wifi en GPS automatisch ingeschakeld. Wifi zoekt constant naar een netwerk om mee te verbinden en snoept daarmee telkens een beetje van je batterij. Ook de GPS functie is steeds op de achtergrond bezig om je locatie te achterhalen. Door deze functies tijdelijk uit te schakelen gaat je batterij langer mee. Verder kun je besparen op je batterijgebruik door bijvoorbeeld te kiezen voor donkere thema’s en ervoor te zorgen dat apps niet op de achtergrond blijven draaien.
Tip 5. Dynamo
Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn, is er nog een laatste redmiddel. Een dynamo wekt energie op, bijvoorbeeld voor je fietslamp. Er zijn ook dynamo's beschikbaar waarmee stroom wordt opgewekt om je smartphone op te laden. Deze manier is niet bedoeld om je telefoon volledig op te laden en is vooral handig om nét dat extra beetje stroom op te wekken om weer even te kunnen bellen of sms’en.
Extra tip: Vergelijk en kies de smartphone met een grote accucapaciteit
De tips in dit artikel zijn handig om te onthouden, maar het liefst heb je natuurlijk een smartphone waarvan de batterij zo lang mogelijk mee gaat. In onze mobiele telefoon vergelijker kun je verschillende smartphones naast elkaar bekijken en zo zien welk toestel de grootste batterijcapaciteit heeft.
P.s. Ben je klant bij Vodafone? Goed nieuws! Dan ben je vanaf deze week gewoon weer bereikbaar op festivals. De provider is namelijk teruggekomen op de eerdere beslissing om geen tijdelijke zendmasten meer te plaatsen op festivals.

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.
Laatste nieuws
-
T-Mobile en Tele2 heten vanaf nu Odido
5 sep T-Mobile Nederland gaat vanaf 5 september 2023 verder als Odido. Dit geldt voor de merken T-Mobile e...
-
Column: Het spel is over voor smartphones, game on!
4 sep Mobiele telefoons zullen komende jaren niet meer wezenlijk beter worden. Dat stelt Erwin Boogert in ...
-
Gezichtsherkenning smartphones makkelijk te omzeilen met papieren selfie
23 jun Bij veel smartphones is de beveiliging niet op orde. Bij 4 van de 10 smartphones kun je de gezichtsh...
-
KPN neemt Youfone over: wat verandert er?
23 jun KPN neemt de Nederlandse tak van provider Youfone over voor 200 miljoen euro. Maar wat verandert er ...
-
Column: Is internet nog wel te betalen voor de armsten?
15 jun Er is een groep die zich moet afvragen of ze hun internetrekening nog kunnen betalen. Kun je het voo...