Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Ben prepaid stopt

door Jeanet Woldring

Provider Ben stopt per 28 juni 2013 met het aanbieden van prepaid. Naar eigen zeggen omdat steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een abonnement bij Ben. Alle huidige Ben prepaidklanten zijn hierover geïnformeerd via e-mail en sms.

Hoelang is mijn beltegoed nog geldig?

Vanaf 15 mei waren de prepaidkaarten al niet meer te koop. Het opwaarderen van het tegoed kon nog tot 22 mei en het beltegoed komt aan het einde van vandaag te vervallen. Het is vanaf morgen dus ook niet meer mogelijk om een Ben prepaid simkaart te gebruiken.

Overstappen naar een abonnement bij Ben

Ben prepaid klanten hebben een aanbod gekregen waarmee ze kunnen overstappen naar een Ben zuinig abonnement van 2,99 euro per maand. Dit abonnement is goed voor 50 min/sms, maar Ben prepaid klanten krijgen hiervoor 60 min/sms. Het abonnement is per maand op te zeggen en de aansluitkosten van 15,24 euro krijgen klanten terug op hun eerste Ben zuinig factuur.

Wat als ik geen abonnement af wil sluiten?

Klanten die geen abonnement willen afsluiten en de voorkeur geven aan prepaid bellen kunnen naar moederbedrijf T-Mobile gaan waar de Ben prepaid simkaart kosteloos omgewisseld kan worden voor een T-Mobile prepaid simkaart. Er wordt dan gebruik gemaakt van hetzelfde netwerk alleen via een andere aanbieder. Natuurlijk kunt u ook overstappen naar een andere prepaid aanbieder.

Alternatieve prepaid aanbieders

Prepaid tegoed bij Ben was zes maanden geldig en eens in de zes maanden moest er met de telefoon gebeld of gesms't worden om te voorkomen dat het tegoed zou vervallen. Alternatieve aanbieders met vergelijkbare voorwaarden zijn KPN, Simyo en T-Mobile. Bij de providers Aldi Talk, Hema, Kruidvat, Jumbo en Vodafone is het tegoed zelfs een jaar geldig. Het tegoed moet echter na een jaar, ongeacht hoeveel tegoed u nog heeft, opgewaardeerd worden. Op Bellen.com vindt u per provider een mooi overzicht met informatie over de geldigheidsduur van het beltegoed.

Nummerbehoud

Het nummer kan behouden worden wanneer er wordt overgestapt naar een Ben maandabonnement, T-Mobile prepaid of een andere provider. Dit moet echter geregeld worden vóór 27 juli 2013, want op die datum vervallen alle Ben prepaid 06-nummers. 

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2013
Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie