Ben internet gewoon en veel

door Anniek Kruijer

Provider Ben komt vandaag met twee nieuwe databundels die meer gericht zijn op het gebruik van klanten. De snelheid wordt verhoogd, de hoeveelheid data verlaagd en het aantal bundels verdubbeld. Anders gezegd: ook Ben maakt mobiel internet op de smartphone duurder.

Prijs én snelheid verhoogd
Tot nu toe was er slechts één internetbundel voor een tientje per maand met 1 GB aan data en een downloadsnelheid van 1 Mb. Nu komen er twee maandbundels waaruit men kan kiezen. 

Ben internet gewoon en Ben internet veel
Mobiel internetters die voldoende hebben aan een bundel van 200 MB betalen 7 euro per maand voor 'Ben internet gewoon' en kunnen surfen met een snelheid vn 1 Mb down en 384 Kbps up. 

Heavy users krijgen met 'Ben internet veel' 500 MB voor een tientje, een prijsverhoging van honderd procent. De downloadsnelheid is echter ook verdubbeld en bedraagt nu 2 Mb. Ter introductie geeft Ben 20% korting op deze internetbundel, waardoor je tijdelijk 8 euro betaalt voor Ben internet veel. 

Standaard datatarief goedkoper
De bundels gelden alleen voor datagebruik in Nederland. Het buitenbundeltarief is met 10 cent per MB gelijkgebleven. Wie slechts af en toe internet op zijn smartphone en geen bundel nodig heeft, gaat erop vooruit. Het standaard datatarief wordt verlaagd van 2,50 naar 1 euro per MB. 

Ben goedkoper of duurder dan concurrenten? 
Na de abonnementswijzigingen van KPN, T-Mobile en Vodafone was Ben een van de goedkoopste providers voor mobiel internet, zoals blijkt uit de vergelijking mobiel internet op de smartphone. Als Simyo en Telfort hun prijzen niet verhogen, steken zij Ben nu de loef af! Bij de KPN-dochters krijg je nog wel 1 GB voor circa 10 euro per maand.

Waarschuwings sms en e-mail
Ben stuurt een waarschuwings sms en e-mail om onverwacht hoge rekeningen en klachten te voorkomen. Dat gebeurt bij datagebruik zonder bundel bij een overschrijding van 7 euro per maand. en bij 'Ben internet gewoon' bij overschrijding van een tientje. Gebruikers van 'Ben internet veel' worden gewaarschuwd als zij in een maand tijd voor 50 euro verbruikt hebben. Wie zelf zijn verbruik wil bijhouden, kan de belstatus raadplegen, hier wordt dataverbruik apart opgenomen.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.