Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ben er weer: soms, regelmatig, vaak!

12 reacties

Ben is er weer! Vanaf vandaag, maandag 18 februari is hij er weer helemaal, weliswaar met een ander product, maar nog steeds persoonlijk. Na vijf jaar weggeweest te zijn, nu een aanbieder van uitsluitend simkaart-abonnementen.

Komt Ben terug?
Het gonsde al een tijdje van herintroductie-geruchten van het ooit zo eigenzinnige telefoniemerk. Komt Ben terug? Het ziet er wel naar uit, voorspelde Elsevier in het artikel 'De strijd om de belminuten'. T-Mobile zou mogelijk deze week duidelijkheid verschaffen. De voorspelling bleek juist, want vandaag komt het telecombedrijf met een persbericht. Ben heeft zich de afgelopen week al op een paar duizend abri's gemeld met posters die sommige mensen zullen hebben herkend als van Ben.

Geboren, omgedoopt en wedergeboren in februari
Volgende week is het precies vijf jaar geleden dat Ben omgedoopt werd in T-Mobile. Schreef Bellen.com begin 2002 nog Alleen BEN blijft BEN, nog geen drie maand later luidde de kop BEN...was eens. Dat betekent dat T-Mobile in september 2002 voor 2 miljard volledig eigenaar is geworden van de Nederlandse mobiele operator Ben, die in 1999 het levenslicht zag. Op 25 februari 2003 was de merknaam Ben voorbij, wat tientallen reacties van teleurgestelde klanten opleverde. Vooral toen bleek dat Ben soms goedkoper was dan T-Mobile

Ben bijzonder
De reden van terugkeer is naar eigen zeggen de behoefte naar scherpe tarieven, gemak en eenvoud, gecombineerd met zo'n bijzonder merk. Nog steeds zouden veel mensen warme gevoelens krijgen bij het horen van de naam. Zo heeft Ben onder alle Nederlanders nog een naamsbekendheid van 61%. De bijzondere introductie van het merk in februari 1999 is daar ongetwijfeld debet aan. KesselsKramer die Ben toen op een unieke wijze aankondigde, is ook nu weer verantwoordelijk voor de campagne. Op YouTube kun je hier nog eens kijken hoe dat ging in '99. 

Ben's doelgroep
Ben, die gebruik maakt van het mobiele netwerk van T-Mobile, maar verder zelfstandig opereert, mikt niet op een speciale doelgroep. En net zoals bij andere mobiele operators zonder eigen netwerk heeft Ben een eigen website, klantenservice, betaalsysteem etc. voor jong of oud, mensen die soms, regelmatig bellen of vaak bellen of sms'en. Juist voor mensen die goedkoper – met hun eigen toestel - willen bellen zonder lang aan een abonnement vast te zitten. Ook voor zakelijke bellers; zeker voor ondernemers die voordeliger uit willen zijn, is Ben naar eigen zeggen een heel goed alternatief.

Ben en Orange
Wordt Ben opnieuw geïntroduceerd voor Orange-klanten als alternatief voor T-Mobile? Nee, zegt Ben. 'Iedereen kan bellen met Ben. Het staat iedereen vrij om over te stappen naar Ben, ook klanten van Orange en T-Mobile. Natuurlijk zijn ook klanten van KPN, Telfort, Simyo, Debitel en alle andere mobiele aanbieders van harte welkom bij Ben.'

Ben soms weer goedkoper?
Ben verkoopt simkaart-abonnementen zonder mobiele telefoon en zonder langlopende contracten, alleen via internet. Je ziet Ben dus niet in winkels. Een Ben-abonnee zit  nergens aan vast en bepaalt alles zelf via internet. Zo hoef je om te bellen én te sms’en slechts te kiezen uit Ben soms, Ben regelmatig of Ben vaak. Daarnaast zijn er twee extra bundels te koop. Eén om extra voordelig, veel te sms’en en één om mobiel te internetten. En je belt met Ben zolang jij dat wilt. De opzegtermijn is slechts één maand. Je abonnement is binnen een maand (d.w.z. dezelfde dag van een volgende maand) beëindigd. Vanaf vandaag kunnen mensen een simkaart bestellen en vanaf 3 maart zullen de eerste klanten kunnen bellen en sms-en met Ben.  

Welke tarieven hanteert Ben?
Bij Ben soms krijg je 100 belminuten of 100 smsjes voor € 5,95. (Vergeleken met 2002: toen gaf Ben je 30 minuten voor € 7,50! Vergeleken met een prijsvechter nu: Telfort 100 Sim only is momenteel even goedkoop). Ben regelmatig kost  € 9,95 voor 250 minuten of 250 sms en voor Ben vaak krijg je 500 min of 500 smsjes voor € 22,95. Ter vergelijking: in 2000, nog in het guldentijdperk, kostte Ben vaak 45 gulden waarvoor je slechts 150 minuten kon bellen... Je krijgt nu dus aanzienlijk méér belminuten voor minder geld, alleen moet je wel voor je eigen toestel zorgen!

Als aanvulling op een van de drie abonnementen kun je kiezen voor een sms- of internetbundel. SMS altijd: 1000 sms voor € 9,95 en/of Internet altijd: onbeperkt (fair use policy) internetten voor € 9,95 (128kb down en 32kb up). Je betaalt per seconde met een minimum van één minuut. Belminuten en smsjes (ook uit de Ben sms altijd-bundel) zijn slechts één maand geldig. Elke nieuwe maand krijg je nieuw beltegoed. Voor belminuten buiten de bundel betaal je € 0,25.  Bellen met de klantenservice kost 50 cent per minuut.

Reclamecampagne
Vanavond om 19.20 uur stelt Ben zich graag weer voor. Als eerste of als hernieuwde kennismaking. In een 3 minuten durende, unieke dubbelcommercial op Nederland 1 en 3. En daarna is Ben ook aanwezig op de overige TV-zenders, radio, het internet en abri's in heel Nederland.  Uiteraard ook weer op Ben's vergelijkingssite Bellen.com! En op Vakantiebellen.com, want je kunt met Ben bellen in meer dan 185 landen!

Vergelijk Ben's tarieven op Sim-Only en de Belwijzer Mobiel.

Reacties (12)

Geplaatst door: EPB ()

Wel raar dat T-Mobile, BEN nieuw leven inblaas.. Misschien wordt Orange "BEN".

Ik vind zowel T-Mobile als Orange een verschikkelijke bereik hebben.

Geplaatst door: Mark Brinkman ()

Leuk dat ze terug zijn. heb er nog gewerkt (wie niet).

Verglijk alleen de sim-only tarieven met telfort eens. Je zult zien dat Telfot goedkoper is. (met de kanttekening dat je voor 2 jaar aan een abonnement vast zit).

Wat ook opvalt is dat er geen abbonnement is tussen de ben regelmatig 250 minuten en ben vaak 500 minuten.

Ik baal hiervan. Het is de bedoeling van Ben dat als je de 250 min neemt, je over je belminuten gaat zitten. (extra hoge rekening).

Als je de Ben vaak neemt willen betaal je gelijk 2 keer zoveel.

De tussenoplossing is bewust weggelaten.

Ik wordt graag klant maar dan moeten eerst de tarieven naar beneden!!!!!!

BEN BLIJ ECHTER OOK SCEPTISCH

Geplaatst door: Ray ()

En jij gaat mij nu vertellen dat op deze bedragen marges van 100% zitten? Ik heb het namelijk niet gezegd. T-Mobile is ook zo`n winstgevend bedrijf in Nederland tot op heden :-S

Geplaatst door: rene ()

De pot die de ketel verwijt: Een winstmarge van 100% gezond noemen en denken dat daar niks mis mee is, hahaha, da`s pas dom.

Geplaatst door: Stroganoff ()

Ja, allemaal zeikerds. Vooral die "Simon la Enzovoort"snapt er helemaal niets van.

Hebben jullie niets ander te doen?

Geplaatst door: Ray ()

Jeetje, sommige mensen zijn gewoon erg dom, anderen willen gewoon eeuwig zeiken. Sommigen doen het gewoon beide. In de eerste plaats komen O2, PTT etc. natuurlijk niet terug. Hoe bedenk je dat als vervolg op dit bericht in hemelsnaam? En als meneer Simon Le Bon zo graag wil janken voordat hij geslagen is moet hij dat op zijn minst op juiste gronden doen. Waar staat dat een belminuut nu 12 cent kost? Binnen de laagste bundel is de minuutprijs 6 cent, aflopend naar 4 cent. Bovendien zitten de sms berichten ook binnen de bundel.

Als je zeiken wilt, zeik dan tenminste op juiste gronden.

Ook zoiets Nederlands; wat is er in hemelsnaam mis mee wanneer een onderneming gewoon gezond winst wilt maken?

Geplaatst door: Roland ()

De domeinnaam www.dutchtone.nl werkt niet meer maar is nog wel actief. En www.02.nl;www.libertel.nl verwijzen door naar de nieuwe site.

Ik heb ooit van BEN een beltegoed kaart gewonnen in Friesland, waar ik niets aan had in verband met de dekking. Je kon middernacht uur toen bellen als je de naam BEN had. En die heb ik. Trouwens toen ik belde nam niemand de telefoon op!

Geplaatst door: Simon Le Bon ()

Goedkoper?
Vroegah kostte een minuut bellen bij Ben Hfl 0,25 per minuut (dat is dus ca € 0,11/min) hmmmmz

Nu zogenaamd terugkomen en op het sentiment van oude Ben gebruikers spelen. Mooie marketing strategie van T-Mobile.
Maar ipv algemene voorwaarden die 1 A4-tje besloegen, zijn het nu 5 A4-tjes. Ben was vroeger simpel en duidelijk.

Ehhh... even goedkoop? Even duur lijkt me meer op zijn plaats. Voorlopig verdienen de providers nog erg dik aan de belminuten, de winstmarge is honderden procenten.

Wat imo wel een grrot compliment verdient, is de korte contractsduur en opzegtermijn.

Geplaatst door: Marco de Touars ()

Wat gaaf dat BEN er weer is. Ik ga zeker overstappen, met T-Mobile toen als alternatief ben ik toen naar de in die tijd sympathieke BEN achtige Telfort gegaan. Helaas is Telfort geheel overgenomen door KPN en heeft hiermee naar mijn mening in één keer al haar charme verloren...

Geplaatst door: LJ ()

Ik heb net de BEN reclame gezien en ik BEN best wel te spreken er over! Ik zou het echt super leuk vinden als BEN weer volledig terug komt, gewoon naast T-Mobile zodat voor T-mobile klanten niets veranderd! Gewoon weer met BEN winkels en met BEN prepaid! Dat zou t-mobile zeker goed doen!
Ik BEN benieuwd!

Ik wens BEN veel succes!

Geplaatst door: Roland ()

Komt Ben ook weer met prepaid?

Krijgen we straks ook weer Dutchtone, PTT, Libertel en o2 weer terug?!

Geplaatst door: Ben eens ()

Moeten oude Ben klanten die in 2003 noodgedwongen overstapten op T-Mobile nu ook aansluitkosten betalen als ze weer terug willen naar Ben?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie