Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ben - 3G-klanten gratis naar 4G

door Els Werkman

Telecomprovider Ben zet klanten die nu alleen gebruik maken van de 2G en 3G-netwerken over op 4G. Best opvallend, want de T-Mobile dochter was tot voor kort de enige partij die 4G niet als standaard aanbood. Je kon via een extra bundel 4G toegang kopen. Nu gaat (bijna) alles over op het 4G netwerk. Wat gaat er precies gebeuren?Logo Ben

Van 3G naar 4G Basis

Vanaf 26 oktober zet Ben een groep klanten over op een nieuw product, 4G Basis. Dit geldt alleen voor wie van een 4G-telefoon én een internetbundel gebruikmaakt. Heb je dat niet, dan verandert er niets. Met 4G Basis heb je een maximale internetsnelheid van 14.4 Mbps download en 2 Mbps upload. Dit is hetzelfde als bij 3G. Waarom dan die overgang naar 4G? Ben wil graag dat je optimaal gebruik kunt maken van jouw internetbundel. Het 4G netwerk is stabieler, want er zijn meer 4G-zendmasten. En het signaal is sterker dan bij 3G. Hierdoor is de dekking buiten, maar ook binnenshuis beter.Beter netwerk met 4G

4G Basis wordt automatisch geactiveerd. Als het uitgevoerd is staat het 4G icoontje in het display. De klanten waarbij dit aan de orde is hebben een persoonlijke mail gehad. In dat bericht staan ook instructies voor het geval het niet goed gaat. Bijzondere service: is de looptijd van jouw contract nog niet afgelopen en heb je geen 4G-telefoon? Via de Ben klantenservice kun je een vroegtijdige vernieuwing van het contract aanvragen, in combinatie met de aanschaf van een 4G-toestel.

Keuze voor andere 4G-bundel

De klanten van Ben die de bundels 4G of 4G Extra Snel hebben, kunnen niet kiezen voor 4G Basis. Klanten met 4G Basis kunnen wel kiezen voor 4G of 4G Extra Snel, je kunt daarna niet meer terug naar Basis! Heb je een Altijd’08 abonnement (met onbeperkte internetbundel)? Dan kun je wel kiezen voor 4G Basis, de 4G-bundel of 4G Extra Snel, maar het onbeperkte verbruik komt dan te vervallen. Waarom zou toch je een andere bundel kiezen? Snelheid is de doorslaggevende factor.

 Bundel  Maximale snelheid  Prijs p/mnd
 4G Basis  14.4 Mbps/2 Mbps  € 0,00
 4G  100 Mbps/10 Mbps  € 0,50
 4G Extra Snel   225 Mbps/65 Mbps  € 1,00

Is jouw '3G-abonnement' duurder dan de huidige abonnementen, dan kost de overgang naar 4G niets. Kijk dan meteen of het aanpassen van het abonnement zelf niet nog meer voordeel oplevert. In de 'Ik Ben' omgeving kun je dit snel controleren en regelen als het nodig is.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie