Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Beltarieven Het Net verhoogd

door Margot Meendering 14 reacties

Het Net heeft per 1 januari j.l. de beltarieven van Surfen&Bellen tot 40% verhoogd. Bellen naar mobiel kost nu geen 15,5 cent per minuut, maar 17 cent. De minuutprijs voor het bellen naar vast is met één cent verhoogd: van 2,5 naar 3,5 cent. Daarnaast zijn enkele internationale tarieven omhoog gegaan. Voorheen kon je naar het buitenland bellen vanaf 4 cent, nu vanaf 5 cent per minuut. 

Volgens KPN Mediarelaties zijn alle bestaande Het Net klanten in december per e-mail geïnformeerd over de nieuwe gesprekstarieven. Hoewel er in de e-mail een gratis opzegmogelijkheid geboden werd voor klanten die de wijziging niet accepteerden, bleef een duidelijke vergelijking van de oude en nieuwe tarieven achterwege.

Voor wie geldt de prijsverhoging?
Iedereen die een Surfen&Bellen abonnement heeft, betaalt nu meer voor het bellen. Dit geldt voor het telefoneren naar vaste en mobiele nummers in Nederland alsmede naar het buitenland.

Wie met Surfen&Bellen gebruik maakt van de optie BelOnbeperkt voor tien euro per maand, belt onbeperkt ('gratis') naar vaste nummers binnen Nederland (exclusief betaalde servicenummers). Zij hebben dus alleen met de prijsverhoging te maken als ze naar mobiele nummers bellen of naar het buitenland.  Toch zijn de tarieven voor internationaal bellen gemiddeld 40% tot 50% lager dan via de gewone telefoon aansluiting. Dat is volgens Het Net te danken aan de nieuwe technologie die ten grondslag ligt aan Surfen&Bellen.

Bekijk en vergelijk de beltarieven van Het Net in de detailinformatie  van Instap Surfen&Bellen en Snel Surfen&Bellen. 

Meer info en online bestellen: 
Het Net Instap Surfen&Bellen Het Net Snel Surfen&Bellen (actie tot 1 febr. 6 mnd. korting)
Het Net Instap Surfen&Bellen & TVkijken

Update 08-01-'09: bericht uitgebreid met reactie KPN Mediarelaties

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (14)

Geplaatst door: jinjo ()

zit hetnet aan een jaar vast met een abbo?
het moet toch zo zijn dat het per maand opzegbaar moet zijn?

Opmerking van de redactie op 23-12-2010
Alle telecom abonnementen zijn na de contractduur maandelijks opzegbaar. HetNet bestaat overigens als merk al een tijdje niet meer.
Geplaatst door: raymond ()

compuserve

Geplaatst door: AC ()

Bas, ik zou je aanraden bij, Online(Internet+Belen) voor €25,- per maand
Vele mensen zeggen dat daar probleem wordt verooorzaakt nou ik heb geen moeite mee.

😉

Geplaatst door: AC ()

Bas, ik zou je aanraden bij, Online(Internet+Belen) voor €25,- per maand😉
Vele mensen zeggen dat daar probleem wordt verooorzaakt nou ik heb geen moeite mee.

Geplaatst door: Richard ()

Ben net overgestapt naar Het Net en het overstappen is weer eens fout gegaan dus nie internetten nie en nie bellen nie. En nu ook nog de prijzen omhoog wat een ****zooi ook elke keer met die kpn (of dochters).Ik hoop dat ze vlug glasvezel bij ons in het dorp aanleggen.
Gr Richard

Geplaatst door: Bas ()

Telfort ook al 5 euro duurder... tja...
Ik wil wel switchen maar welke provider is dan nog voordelig?

Geplaatst door: Frits ()

Pfff ja die onduidelijkheid zouden ze nooit scheppen als de prijzen omlaag waren gegaan. Nu ze omhoog gaan willen ze dit natuurlijk zo stilletjes mogelijk doorvoeren.

Goed dat bellen.com dit niet zo voorbij laat gaan en de consument goed probeert te informeren. Hulde!

Geplaatst door: Bernhard H.L. van Willemschen ()

@JP:

Nou, het zijn ook niet alleen financials die getroffen worden door de kredietcrisis, in principe is elk bedrijf dat krediet nodig heeft kwetsbaar. Als dit zeven jaar geleden had plaatsgevonden was KPN onherroepelijk failliet gegaan, terwijl ze in 2008 een flinke outperformance hebben laten zien ten opzichte van de AEX.

Maar volgens mij was dat ook niet helemaal de essentie van mijn verhaal, ik noemde het slechts om te illustreren hoe KPN altijd wel weer ergens een centje extra weg weet te schrapen.

Geplaatst door: JP ()

Bernard.

KPN is geen financial!? Wat heeft de credietcrisis in hemelsnaam met telecom te maken. Mensen gaan niet minder bellen omdat er een "creditcrisis" is.

Geplaatst door: Bernhard H.L. van Willemschen ()

"Toch zijn de tarieven voor internaationaal bellen gemiddeld 40% tot 50% lager dan via de gewone telefoon aansluiting. Dat is volgens Het Net te danken aan de nieuwe technologie die ten grondslag ligt aan Surfen&Bellen."

Dan vraag ik mij af waarom KPN als eigenaar van het vaste telefoonetwerk en marktleider binnen het mobiele segment de tarieven van Surfen&Bellen naar binnenland vast en mobiel niet ook kan verlagen. Mijn vermoeden is dat de kosten wel omlaag gebracht zijn maar dat HetNet dit niet doorberekent aan de klant. Sterker nog, ze pakken weer eens een flinke extra marge. Geen wonder dat KPN nog zo aardig door de kredietcrisis heen zeilt.

Geplaatst door: Pieter Hofman ()

Sneaky Bastards bij KPN en HetNet!!! Een tariefsverhoging van 2,5 cent naar 3,5 cent, volgens mij hebben ze daar duidelijk last van de kredietcrisis! Hoop daat de rest niet gaat volgen...

Geplaatst door: Fred ()


Hahaha. Beste site verkiezing gewonnen.... en dan dit 🙂

Dat wordt rectificatie!

Geplaatst door: Fred ()


Hahaha. Beste site verkiezing gewonnen.... en dan dit

Dat wordt rectificatie! 🙂

Geplaatst door: JP ()


Ik ben Het Net klant. Ik heb een e-mail gekregen over de tariefsverhoging. beetje vreemd bericht dit. Journalistiek is ook een kunst.

LUTSERS!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie