Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiele beller snel afgeleid

Mobiel bellende mensen doen andere dingen tijdens het telefoneren, waardoor ze hun aandacht niet bij het telefoongesprek houden. Wisten we natuurlijk allang, maar Vodafone liet onderzoeken of het beeld klopte.

Gisteren maakte het telecombedrijf de resultaten bekend van een onderzoek onder ruim 500 mensen naar 'bellen met aandacht', uitgevoerd door Motivaction. 

Enkele interessante conclusies:

- 93% belt het liefst met zijn dierbaren (partner, familie, vrienden)
- 78% geeft aan andere dingen te doen tijdens het bellen
- 64% luistert niet goed tijdens een telefoongesprek
- 61% heeft het gevoel dat de persoon aan de andere kant van de lijn andere dingen doet
- 45% denkt dat 'ervoor gaan zitten' helpt om de volledige aandacht bij het gesprek te houden

Wie alle resultaten van het onderzoek wil lezen, kan ze in PDF opvragen bij de aanbieder. Maar het is natuurlijk veel leuker om ze via YouTube te zien en te horen! Je krijgt er een sfeerimpressie van een Ladies Lunch waar de resultaten gepresenteerd zijn.
 
"Vodafone Onder Ons"
De onderzoeksresultaten waren aanleiding voor Vodafone om een nieuw product te introduceren onder de naam "Vodafone Onder Ons". 

In plaats van telefoneren te combineren met allerlei andere dingen, zoals winkelen, fietsen, eten en TV kijken, kunnen mensen nu écht de tijd nemen om te gaan zitten en hun volledige aandacht te richten op zijn dierbaren aan de telefoon. Zo promoot de aanbieder het nieuwe product waarmee een persoon met 3 anderen een groep kan  vormen voor 10 euro per maand. 

Alle groepsleden kunnen elkaar gratis bellen binnen Nederland, zolang ze willen. Het vaste bedrag van 10 euro per maand wordt betaald door de beheerder van de groep, die ofwel een Vodafone consumenten abonnement heeft, of een Vodafone prepaid klant is. Ook de andere groepsleden moeten klant zijn. De beheerder van de groep bepaalt wie de andere 3 groepsleden zijn. Hij zit er overigens niet voor altijd aan vast, want iedere maand kunnen 2 groepsleden gratis worden gewijzigd. Bovendien kan Vodafone Onder Ons elke maand geactiveerd of stopgezet worden.

"Vodafone Onder Ons" is beschikbaar vanaf maandag 25 februari 2008.

Vergelijk Vodafone e.a. abonnementen, prepaid en SIM Only via de Tariefvergelijking en Belwijzer Mobiel

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie