Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen via internet in opkomst

door Margot Meendering

Marktonderzoekers schatten dat tussen 5% en 8% van het telefonieverkeer via het internet verloopt. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Internetbellen of Voice over IP (VOIP) gebeurt nog nauwelijks door consumenten. Volgens een schatting telefoneren op dit moment hooguit enkele tienduizenden consumenten via internet. Dat kan bijvoorbeeld via de microfoon en de luidsprekers van de computer. Op de zakelijke markt wordt al enkele jaren gebeld via internet. Dat zijn dan vooral gesprekken tussen werknemers van hetzelfde bedrijf. De echte overstap komt als bedrijven investeren in digitale telefooncentrales, zodat al hun in- en uitgaande gesprekken via internet worden afgehandeld.

Leon Willems van het  FD vindt het logisch dat bedrijven als eerste overstappen. Via het eigen bedrijfsdatanetwerk kan gratis worden gebeld met collega's. Naar verwachting neemt internetbellen door particulieren vanzelf toe, wanneer iedereen over breedbandinternet beschikt.

Volgens kenners zou internetbellen op korte termijn een bedreiging zijn voor KPN's consumentenmarkt vanwege de prijsdruk op de tarieven. 'Maar over drie jaar is dat voorbij en kunnen ze profiteren van hun grote abonneebestand in breedband. Op de zakelijke markt zit KPN in een goede positie vanwege een eigen netwerk, een groot klantenbestand en kennis over het technische beheer.'

Bedrijven die het puur gaat om goedkoop bellen, moeten niet overstappen op VOIP, menen analisten.  Zij kunnen beter profiteren van de scherpe concurrentie tussen telecomaanbieders.

Klik hier voor meer informatie over bellen via internet

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie