Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bellen naar ander EU-land straks max 19 cent per minuut

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land mag niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten, een sms niet meer dan 6 cent. Na maandenlang onderhandelen is daarover in Brussel een politiek akkoord bereikt.
goedkoop-bellen-buitenland.jpg

Bellen naar een ander EU-land

De maximumtarieven moeten gaan gelden voor alle buitenlandse gesprekken en sms'en binnen de 28 lidstaten. De stap volgt op het afschaffen van de roamingkosten in juni vorig jaar.

Duurt nog 2 jaar

Het akkoord moet nog formeel worden afgerond. Daarna hebben de lidstaten twee jaar om de wetgeving nationaal in te voeren.

Buitenland tarieven vergelijken loont

Tot die tijd loont het zeker om te kijken naar de tarieven als je veel naar het buitenland belt. De prijzen tussen providers verschillen nogal en kunnen enorm oplopen. Bij een aantal abonnementen is het bellen naar het buitenland (gedeeltelijk) inbegrepen. We hebben ze hier op een rijtje gezet (peildatum juni 2017). In de Belwijzer laten we de buitenland tarieven niet zien, daar is een speciale vergelijker voor: Bellen naar het buitenland

Update 14 november 2018: Het politieke akkoord is vandaag formeel bevestigd door het Europese Parlement en binnen twee jaar moet nu de prijsverlaging afgerond zijn.  De 19 cent uit de titel is het maximale bedrag exclusief BTW. De prijs voor consumenten wordt maximaal € 0,23.

Geactualiseerd: woensdag 14 november 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie