Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen naar ander EU-land straks max 19 cent per minuut

door Jeanet Woldring

Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land mag niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten, een sms niet meer dan 6 cent. Na maandenlang onderhandelen is daarover in Brussel een politiek akkoord bereikt.
goedkoop-bellen-buitenland.jpg

Bellen naar een ander EU-land

De maximumtarieven moeten gaan gelden voor alle buitenlandse gesprekken en sms'en binnen de 28 lidstaten. De stap volgt op het afschaffen van de roamingkosten in juni vorig jaar.

Duurt nog 2 jaar

Het akkoord moet nog formeel worden afgerond. Daarna hebben de lidstaten twee jaar om de wetgeving nationaal in te voeren.

Buitenland tarieven vergelijken loont

Tot die tijd loont het zeker om te kijken naar de tarieven als je veel naar het buitenland belt. De prijzen tussen providers verschillen nogal en kunnen enorm oplopen. Bij een aantal abonnementen is het bellen naar het buitenland (gedeeltelijk) inbegrepen. We hebben ze hier op een rijtje gezet (peildatum juni 2017). In de Belwijzer laten we de buitenland tarieven niet zien, daar is een speciale vergelijker voor: Bellen naar het buitenland

Update 14 november 2018: Het politieke akkoord is vandaag formeel bevestigd door het Europese Parlement en binnen twee jaar moet nu de prijsverlaging afgerond zijn.  De 19 cent uit de titel is het maximale bedrag exclusief BTW. De prijs voor consumenten wordt maximaal € 0,23.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie