Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bellen in buitenland eindelijk goedkoper

Leestijd: 2 minuten

Mobiel bellen in het buitenland wordt komend najaar eindelijk goedkoper. De grote mobiele telefoonmaatschappijen in Europa gaan de groothandelstarieven voor bellen en gebeld worden in het buitenland (roaming) halveren. Verwacht wordt dat deze verlagingen doorberekend worden aan de consument. Dit heeft T-Mobile zojuist in een persbericht bekendgemaakt.

Eerder had Vodafone al aangekondigd de 'roamingkosten' met minimaal 40 procent te zullen verlagen. 's Werelds grootste mobiele aanbieder loopt hiermee voorop in de verlaging van de kosten voor het bellen in het buitenland. Bovendien bouwt Vodafone voort op de vorig jaar geïntroduceerde Vodafone Passport dienst, waarmee  klanten profiteren van aantrekkelijk tarieven als ze in het buitenland via een Vodafone (partner)netwerk bellen of gebeld worden.

Nederlandse Orange abonnees kunnen dit vakantieseizoen al veel goedkoper contact houden met het thuisfront. Zij kunnen niet alleen in Europa, maar overal ter wereld 25 procent goedkoper bellen en 50 procent goedkoper sms'en. Sinds deze week kan gekozen worden voor twee nieuwe voordeelbundels: 'Bel op reis' en 'Sms op reis'

Nu zijn T-Mobile, Orange, Telecom Italia, Telenor, TeliaSonera en Wind overeengekomen om vanaf oktober 2006 aan de gemiddelde groothandelstarieven die zij elkaar aanbieden voor roaming, een maximum van 45 eurocent per minuut te stellen en 36 eurocent per minuut vanaf oktober 2007. Hiermee worden de huidige tarieven ongeveer gehalveerd. De verwachting is dat meer dienstverleners zich voor oktober 2006 zullen aansluiten.

Er zal een onafhankelijk orgaan worden aangewezen om de gemiddelde consumentenprijsverlagingen voor bellen in het buitenland te controleren. Het is de bedoeling om ieder half jaar e.e.a. te publiceren over de prijsontwikkeling voor de gehele Europese Economische Ruimte (EER).

T-Mobile is verheugd om deel uit te maken van een grootschalig initiatief van providers die vrijwillig hebben voorgesteld om de prijzen aanzienlijk te verlagen. 'Dit toont aan dat de marktwerking binnen de mobiele telefoonindustrie functioneert en er dus geen noodzaak tot regelgeving bestaat,' aldus  T-Mobile International.

Meer informatie over bellen in het buitenland op Vakantiebellen.com
 
Zie ook:
Bel of sms goedkoop op reis met Orange
Vodafone: buitenland bellen fors goedkoper

Geactualiseerd: woensdag 14 juni 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie